19 Mayıs 2015 Salı 13:00
Karlıova'da TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Karlıova ilçesine bağlı Kargapazarı Köyü İlkokulu'nda "4006 TUBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Okulda düzenlenen sergide, öğrencilerin çeşitli branşlarda hazırladığı projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

Sergide yer alan ve İlkokul öğrencisi Berfin Yıldırım'ın, çatılarda biriken karın eritilmesinde kullanmak amacıyla hazırladığı "Isıtmalı Sac Projesi" ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterdi.

Yıldırım, projesinin ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karlıova'da çok kar yağmasından dolayı böyle bir proje hazırladığını söyledi.

Projesinin hayata geçirilmesini dileyen Yıldırım, şunları kaydetti:

“İlçemizde kar çok yağıp ve çatılarda çok biriktiği için böyle bir proje yaptım. Projeyi yapmamın amacı çatıda biriken karın tehlike oluşturup insanların üzerine düşmemesi için aleminyum folyo ve sıcak su ile çatıya yağan karın hemen erimesini sağlıyor.”

Öğrencilerden Mahir Harmancı da ilçenin hayvancılık merkezi olmasından dolayı yünden enerji üreten şarj cihazi projesi hazırladığını söyledi.

Harmancı, çobanların telefonlarını şarj etmek için elektrik bulamamasından esinlerek yaptğı projeyi şöyle anlattı:

“İlçemiz hayvancılık bölgesi olduğu için çoğu zaman yaylada telefon bataryasının bitmesiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Geliştirmiş olduğum bu cihazla, koyun yününün hızlıca döndürülmesi sonucu statik elektrik oluşyoru ve telefon bataryalarını bu yün sürtünmesine değdirdiğimiz zaman bataryanın şarj alması sağlanıyor.”

Proje sorumlusu Baran Öğüt ise öğrencilerin hazırladığı projelerle ilçenin sorunlarını dile getirdiğini bildirdi.

Son Güncelleme: 19.05.2015 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.