03 Nisan 2015 Cuma 17:18
Karlıova'ya canlı hayvan pazarı kurulacak

BİNGÖL  - Bingöl Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, ilçeye tam teşekküllü canlı hayvan pazarı kurulacağını söyledi.

Bingöl, bir yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yaptığı açıklamada, hayvan pazarı kurulması için hazırlanan projenin, Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti.

Projenin kabul edilmesinde duyduğu memnuniyeti dile getiren Bingöl, "Belediyeyi devir alışımın birinci yılı doldu. Bu sürede bir çok projemiz kabul edildi ve halkımızla bunun sevincini yaşıyoruz. Son olarak hayvancılık bölgesi olan ilçemize hayvan pazarı kurulması için hazırladığımız proje kabul edildi. Emeği geçen Başta Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz olöak üzere diğer yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Bingöl, nizamiye, idari bina, sosyal tesis, hayvan satış alanı, araç yıkama, dezenfeksiyon yeri, gübre çukuru, kapalı ahır, yem deposu, bakıcı evi, kantar ve karantina ahırından oluşan hayvan pazarı projesi bütçesinin 2 milyon olduğunu kaydetti.

Yakın zamanda ihalesi yapılacak tesisin 2015 yılında bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Bingöl, mevcut mezbaha binasının yanındaki 7 dönümlük arazi üzerinde kurulacak canlı hayvan pazarının faaliyete geçmesiyle birlikle ilçe merkezinde can hayvan alım satımının yasaklanacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 03.04.2015 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.