08 Kasım 2015 Pazar 14:17
Kürt dili bölümlerine öğretim üyesi

1 Kasım seçimlerinde sandıktan çıkan sonuç, sağlanacak güven ve istikrar ortamında ekonomik gelişmelerin ve yatırımların artacağına olan inançla iş dünyasına moral oldu.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ,  7 Haziran seçiminin ardından ortaya çıkan sıkıntılı süreçte tüm dünyada gözlerin Türkiye'ye çevrildiğini ifade ederek, herkesin merakla 1 Kasım'daki seçiminin sonucunu beklediğini söyledi.

"Herkes bir koalisyon hükümeti kurulacağını düşünürken milletin teveccühüyle AK Parti yeniden tek başına iktidar olma başarısını gösterdi. Seçim sonucu ile şu an herkes gibi iş dünyasının da morali yerinde, beklentileri yüksek. Sonuç iş dünyasının yüzünü güldürdü. İnşallah tek parti ile kurulacak olan hükümetimiz beklentilerimize cevap verecektir'' diyen Dumandağ, piyasalarda şimdiden olumlu havanın hissedildiğini vurguladı.

Dumandağ, seçimin hemen sonrasında piyasalarda kısmen de olsa rahatlama olduğunu dile getirerek, ilerleyen günlerde piyasaların daha iyi bir konuma geleceğini temenni ettiklerini söyledi.

- "Seçim sonucu solunum sıkıntısı çeken iş dünyasının nefesini açtı"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İdris Alan ise milletin seçimde tek başına sorumluluk alacak iktidarı belirlediğini söyledi.

Türkiye'de özel sektörün, siyasi belirsizlik ve terör saldırıları sonucu sis perdesi örtülmüş gibi önünü göremez hale geldiğini savunan Alan,"Bu seçimden çıkan sonuç, 7 Haziran'daki seçimden sonra ortaya çıkan kaos ortamında solunum sıkıntısı çeken iş dünyasının nefesini açtı" ifadesini kullandı. 

Üretim, yatırım, istihdam ve ihracatın işletmelerin geleceğini öngörebildiği istikrarlı bir ortamda gelişme gösterebileceğine işaret eden Alan, ekonomik kazanımların sürebilmesi için siyasi istikrarın devam etmesi gerektiğini aktardı. Alan, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçiminin ortaya çıkardığı siyasi tablo ile dış güçlerin uygulamaya koyduğu terör olayları nedeniyle Türkiye, maddi ve manevi büyük kayıplar verdi. Bu süreçte sağduyusunu koruyan halk, 1 Kasım'daki seçim ile dünyaya birlik mesajı verdi. Milletimiz, 1 Kasım Seçimi ile 'bu ülkede istikrar, huzur, barış ve kardeşlik olsun, kan dökülmesin. Bu ülkeyi 2023 vizyonuna taşımak için size bir fırsat veriyoruz, bu fırsatı değerlendirin' dedi. Siyasi istikrar, kaos ortamında askıya alınan yatırımların yeniden gündeme alınmasını sağlayacak. Milletimiz, dış güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlara kanmadı ve tercihini AK Parti'den yana kullandı."

- "Askıya alınan yatırımların yeniden gündeme alınmasını sağlayacak"

Alan, 7 Haziran seçiminin ardından ortaya çıkan kaos ortamının ülkeye faturasının ağır olduğunu anlatarak, "Bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için öngörülen 15 milyar kamu ve özel sektör yatırımı olaylar nedeniyle askıya alındı. Siyasi istikrar, kaos ortamında askıya alınan yatırımların yeniden gündeme alınmasını sağlayacak" diye konuştu.

Bölgede işverenin son dönemde çeklerini ödeyemez hale geldiğini, bazılarının iflasın eşiğine geldiğini savunan Alan, "Allah'a şükür insanlar ülkenin geleceğini görerek AK Parti'yi tercih etti" ifadesini kullandı.

- Çözüm Süreci 

Anadolu coğrafyasında Türk, Kürt, Alevi, Laz, Çerkez herkesin yüzyıllarca birlik ve beraberlik içinde yaşadığını, birbirlerinden kız alıp vererek aile olduğunu belirten Alan, et ve tırnak gibi kenetlenen insanları hiçbir dış gücün birbirinden ayıramayacağını söyledi.

Alan, başlatılan Çözüm Süreci ile nifak tohumlarının bertaraf edilmeye çalışıldığını, bunun da büyük ölçüde başarıldığını dile getirerek, bu sürece milletin de kucak açtığını aktardı.

Artık Türkiye'nin geleceğine odaklanılması gerektiğine dikkati çeken Alan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ekonomik olarak nasıl kalkınabileceğimizi, birlik ve beraberliğimizi nasıl muhafaza edebileceğimizi düşünmeliyiz. Birlik varsa orada bereket vardır. Birliğin olmadığı yerde ise hainlik vardır. Bir an evvel ülkemizi kalkındırmak için kader birliği yapıp, el birliğiyle ülkemizi hak ettiği yere getirmenin mücadelesini vermeliyiz."

Son Güncelleme: 08.11.2015 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.