30 Nisan 2016 Cumartesi 15:43
Kutlu Doğum Haftası

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Karlıova Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER) tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla Çatak köyünde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasının ardından konuşan bölgenin kanaat önderlerinden Sahap Korkutata, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler verdi.

Batı dünyasının Osmanlıya saldırarak İslam devletlerini yıkacağını hesap ettiğini ama bu hesaplarının tutmadığını ifade eden Korkutata, İslam devletlerinin sürekli güçlendiğini söyledi.

Allah'ın kanununda zorlama olmadığına işaret eden Korkutata, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın Peygamberimizin davasında hükümdarlık, zorbalık yoktu. Kimseyi İslam dinini kabullenmeye ve davasına girmeye zorlamadı. Bu yöntemi her zaman küfür kullanıyor, çünkü küfür devamlı zayıftır ve zorbalık yapıp silah kullanıp insanları yanına çekiyorlar, yoksa bu zorbalık olmasa silah kullanmazsa insanları yanına çekemezler. İslam dininde her zaman barış ve huzur vardır, eşitlik vardır. İslam dini asla insanları kan dökmeye davet etmez. Bakın Mekke fethedildiğinde düşmanların içini korku sardı ve hepsi kılıçtan geçirileceğini sandılar ama onların düşündüğü hiçbir şey olmadı."

Etkinlik, okunan duayla sona erdi.

Son Güncelleme: 30.04.2016 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.