25 Mayıs 2016 Çarşamba 17:13
Mobil Ketem Aracı Bingöl'de

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca meme kanserinin taramalarının etkin yürütülmesi amacıyla Bingöl'e gönderilen Mobil KETEM aracının tanıtımı ve açılışı yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, kanserin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını anımsattı.

Bingöl'de yılda ortalama 500 kişinin kanser hastalığına yakalandığını söyleyen Söyiler, "Müdürlük olarak kanserle mücadele kapsamında hizmetlerimiz yıllardır devam etmektedir. Bu kapsamda 2015 yılında il genelinde 13 bin 134 kişiye bağırsak, 4 bin 293 kişiye meme, 3 bin 637 kişiye rahim kanseri taraması yapılmıştır. Türkiye geneli kanser tarama oranlarında Bingöl ilk sıralardadır." ifadeleri kullandı.

Söyiler, Mobil KETEM aracının 4 ay süreyle kentte hizmet vereceğini kaydetti.

Vali Yavuz Selim Köşger, yapılan konuşmaların ardından hizmete açılan Mobil KETEM aracını inceledi.

Mobil Ketem Aracı Bingöl'de

Mobil Ketem Aracı Bingöl'de

Mobil Ketem Aracı Bingöl'de

Mobil Ketem Aracı Bingöl'de

Son Güncelleme: 27.05.2016 19:31
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.