14 Temmuz 2015 Salı 00:14
Şehzade Osmanoğlu, Ahlat'ta

BİTLİS  - Sultan 2. Abdülhamid'in torunlarından Şehzade Orhan Osmanoğlu, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Osmanoğlu'na, mezarlık ziyaretinde Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban eşlik etti.

Ata yurduna gelmenin mutluluğunu yaşadığını bildiren Osmanoğlu, "1974 yılında anayurdumuz Türkiye'ye geldik. Yasaklıydık. Yaklaşık 40 yıldan beri bu diyara ilk defa geliyorum. Çok mutluyum. Ata yurduna geldim. Buradan içeri girerken manevi bir koku aldım. Hem manevi hem de fiziki bir şekilde buradan etkilendim. Dedelerimiz burada yatıyor. Ahlat, İslam aleminde çok değerli bir yer" dedi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu ise Ahlat'ın birçok Türk boyunu bağrında ağırlayarak istasyon görevi yapmış mübarek bir şehir olduğunu belirtti.

Avşar, Bayat, Kınık boylarının yanı sıra Kayı boyunun da ilçede çok uzun süre ağırlandığını anlatan Tekbıyıkoğlu, "Kayı boyu ve Hanedan boyu 170 yıl boyunca Ahlat'ta kalmıştır. Türk medeniyetinin altın çağı olan Osmanlı hanedanının kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi ve onun babası Süleymanşah ilçemizde dünyaya gelmiştir. Onun babası Kayaalp de hem Ahlat'ta doğmuş hem de mezarı Evliya Çelebi'nin söylediğine göre ilçemizde bulunuyor" diye konuştu.

Tekbıyıkoğlu, Osmanlı hanedanı üyesi Orhan Osmanoğlu'nu Ahlat'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son Güncelleme: 14.07.2015 00:17
Anahtar Kelimeler:
ŞehzadeOsmanoğlu Ahlatta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.