04 Aralık 2015 Cuma 17:28
sığınmacıların kış çilesi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Bingöl'de yıkık dökük, tek katlı evlerde kalan Suriyeli sığınmacıların kış çilesi başladı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılardan 51 aile, Bingöl'de zor şartlar altında derme çatma harabe evlerde barınıyor. 

Bingöl'de Kültür Mahallesi Bağdüzü Caddesi güzergahında bulunan yıkık dökük, kapı ve pencereleri olmayan tek katlı bir evde 4 çocuğuyla kalan Hüso Kırdo (30), en büyük sorunlarının barınma olduğunu söyledi.

Havaların soğumasıyla daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Kırdo, kendisi gibi diğer sığınmacı ailelerin de aynı sorunlarla boğuştuğunu belirtti.

Suriye'nin Halep kentinden kaçarak Bingöl'e eşi ve 4 çocuğuyla geldiğini anlatan Kırdo, şöyle dedi:

"Kalacak, barınacak bir yerimiz yok. Kapısı, penceresi olmayan bir evde kalıyoruz. Kapı yerine battaniye astık, pencereleri naylon poşetle kapattık. Havalar soğudu, odun ve kömür ihtiyacımız var. Çevredeki aileler bize yardımcı oluyor ama bu yeterli gelmiyor. Bize yardım edilmesini istiyorum. En küçük çocuğum 7 aylık, en büyüğü 12 yaşında. Gece havalar çok soğuyor ve mecburen sağdan soldan topladığım odun ve tahta parçalarıyla ateş yakıyorum. Ayrıca gıda ihtiyacımız da var. Çok zor şartlarda altında yaşamımızı sürdürüyoruz."

Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt da Suriyeli sığınmacıların en büyük sorununun barınma olduğunu belirterek, sadece Kültür Mahallesinde 25'ten fazla Suriyeli ailenin kaldığını kaydetti.

Ailelerin derme çatma evlerde barındığını dile getiren Bozkurt, "Kış mevsimi geldi, bu ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Bizim yaptığımız yardımlar yetersiz kalıyor. Yetkililerin bir şekilde bu ailelere yardım etmesi lazım. Bu aileleri bu şekilde bırakmak içimize sinmiyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.12.2015 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.