19 Temmuz 2016 Salı 00:58
Siirt Ve Bingöl'De Vatandaşlar Meydanlarda

Siirt ve Bingöl'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Hüda-Par İl Başkanı Zülfikar Fırat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, darbe girişimini protesto etmek için Güres Caddesi'nden valiliğe kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında bir grup vatandaş Fethullah Gülen'in fotoğraflarının üzerinde bulunduğu bir tabut taşıdı. Yürüyüşte Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada, darbeciler nerede" ve "Darbeye karşı omuz omuza" sloganı attı. Vatandaşlara caddeden geçen çok sayıda araç da korna çalarak destek verdi.

Valilik önünde toplanan kalabalığa seslenen Arvas, darbe başladığında Sakarya'da olduğunu ve burada darbeciler hüsrana uğratıldığı gibi Siirt'te de benzeri yapıldığını söyledi.

Siirt'te geldiğinde kardeş şehirleri Sakarya gibi daha emniyet güçleri gelmeden vatandaşların darbecilerin önüne çıktığını belirten Arvas, şöyle konuştu:

"Onlara mani oldunuz. Geldikleri gibi gitmelerine sizler vesile oldunuz. Allah diyor ki 'eğer sizler iman ettiyseniz mutlaka üstünsünüz.' İşte elhamdülillah, imanın temsili olan, tevhidin temsili olan, kardeşliğin temsili olan, mazlumların ümidi olan, bütün dünya mazlumlarının ümidini bağladığı Reisi Cumhurumuz, olanların hedefindeydi. Ama Allah onlara zaferi değil, gerçek manada iman ehli olduğu için onu ve yardımcılarını muzaffer kıldı. Darbecileri elhamdülillah kendi kazdıkları kuyuya düşürdü."

Yapılan konuşmaların ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kalabalığın valilik önündeki nöbeti devam ediyor. Alanda çadır kuran Türk Kızılayı, vatandaşlara gıda ve su dağıtıyor.

 

- "Biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz"

 

Bingöl'de FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimini protesto eylemi sürüyor.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, FETÖ ve PYD aleyhine slogan attı.

İlde faaliyet gösteren 310 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Bingöl Darbeye Karşı Dayanışma İnisiyatifi, yayınladıkları ortak bildiriyle darbe girişimini kınadı.

Bildiriyi okuyan Yunus Kava, gücünü halktan alan ve mayasını İslam ile yoğurmuş olan camiaların, namlusunu halka doğrultan darbecilere karşı her türlü karşı duruşu sergilediğini, bu yolda şehitler ve yaralılar vererek kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millete ayar çekmeye yeltenenlerin 15 Temmuz akşamı başlattığı darbeyi püskürten bir milletin mensubu olmanın onurunu, gururunu yaşadıklarını anlatan Kava, "Mısır’daki kanlı darbe senaryosunu Türkiye’ye uyarlamak isteyenlere Türkiye’den bir Suriye çıkarmak isteyenlere; ‘biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz’ duruşuyla hak ettikleri cevabı verdik." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından alana gelen Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti eski Milletvekili Kazım Ataoğlu ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, halkı selamladı.

Bu arada cep telefonlarıyla ışık dalgası oluşturan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

 

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.