02 Mart 2016 Çarşamba 13:18
Sivil Savunma Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında sergi açtı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce Bingöl Merkez Sanat Sokak’ta açılan sergiye katılan Vali Yardımcıları Numan Tahir Şimşek, Muhammet Fuat Türkman, Cevat Gün, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, sergi hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin’den bilgi aldı.

Açılışta konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Boğatekin, 1-7 Mart Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle ülke genelinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini, Bingöl’de de okullarda afet bilinci eğitimleri, üniversitede seminer ve konferanslar düzenlediklerini belirtti.

Etkinlikler kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarda afiş ve broşür dağıtımı yapacaklarını dile getiren Boğatekin, "Bu etkinliklerdeki amacımız, toplumumuzu çeşitli afetlere karşı daha duyarlı hale getirmek. Farkındalık oluşturmak, olası bir afette nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinç oluşturmaktır" dedi.

Gün boyu ziyaretçilere açık kalacak sergide, Marmara, Van ve Bingöl depremlerinde çekilen fotoğraflar, arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç ve gereçler sergileniyor.

 

Sivil Savunma Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.