28 Ocak 2016 Perşembe 20:08
Son dakika Bingöl Üniversitesinde Rektörlük Seçimi

Bingöl Üniversitesinde rektör adaylarını belirlemek için yapılan seçimde Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çapak en yüksek oyu aldı.

Rektörlük Konferans Salonunda yapılan seçime 6 aday katıldı. Seçimde, 151 öğretim üyesinden 136'sı oy kullandı. Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Çapak 73, Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdurrahman Gül 52, Prof. Dr. Hüseyin Nursoy 4, Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut 2, Prof. Dr. Tekin Şahin ve Prof. Dr. Cemalettin Erdemci birer oy aldı, 1 oy boş çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

Sandıktan çıkan sonuçlar 1 Şubat'ta Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) gönderilecek. 3-5 Şubat'ta YÖK tarafından belirlenecek 3 adayın ismi Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu üç isim arasından Bingöl Üniversitesinin yeni rektörünü belirleyecek.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, görev süresini doldurmuş ve YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atanmıştı.

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.