11 Eylül 2015 Cuma 18:04
Terör saldırılarına tepkiler

 Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) ile Köy Korucuları Federasyonu öncülüğünde düzenlenen eylemde, terör olayları protesto edildi.

  Genç Caddesi saat kulesi önünde toplanan bazı sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

''Şehide saygı, teröre lanet" adı verilen eylemde, grup adına açıklama yapan BİŞHAK Başkanı Naim Tan, son günlerde meydana gelen terör olaylarında güvenlik güçlerini katleden bölücü örgüt mensuplarını lanetledi.

Tan, terör örgütünün en büyük zararı bölge halkına verdiğini belirterek, "Araçlarımızı yakmakta, yollarımızı, köprülerimizi tahrip etmekte, bize hizmet sunan doktorlarımızı şehit etmekte, bizim can mal ve namusumuzu korumak ve kollamakla görevli olan askerimize, polisimize kurşun sıkmaktadırlar. Dolayısıyla terörden 30 yıldır en büyük zararı biz bölge halkı gördük ve görmekteyiz. Sizler asla bizim temsilcimiz olamazsınız" ifadelerini kullandı.

"Bizler doğusuyla batısıyla et ve tırnak olmuş topluluklarız" diyen Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Et ve tırnak gibi olmuş bizleri bölmek ve parçalamak isteyen şer odaklarına karşı birliğimizden bütünlüğümüzden asla taviz vermemeliyiz. Çünkü dinimiz  bir, kıblemiz bir, bayrağımız bir, kitabımız birdir. Bu güzel coğrafyada paylaşamayacağımız hiç bir şey yoktur. Hepimize yetecek kadar zengin topraklarımız mevcuttur. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün kardeşçe huzur içerisinde yaşama günüdür."

Tan, ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan ve son günlerde artan terör saldırılarının asla amacına ulaşamayacağını söyledi.

Son günlerde Kürt kökenli vatandaşlara yönelik saldırıları tasvip etmediğini aktaran Tan, "Bunların amacı terör olaylarını çıkarıp ülkemizi kaosa sürmek, kardeşi, kardeşe kırdırtmak istiyorlar. Bunlara karşı uyanık olmalıyız. Teröre tepki verirken dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Bunların kirli tezgahlarına gelmemeliyiz. Son günlerde teröre gösterilen haklı tepkilerde bazı kesimler tarafından Batı illerimizde Kürt kökenli esnafımızın iş yerlerine zarar verilmekte, araçları yakılmaktadır. Biz bu olayları asla tasvip etmiyoruz ve bu olayları kınıyoruz. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklaması şehitler için okunan fatiha ile sona erdi.

Son Güncelleme: 11.09.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.