17 Şubat 2016 Çarşamba 21:13
Vali Köşger, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, merkez mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarıyla bir araya geldi.

Köşger, valilikte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yatırım sezonu öncesinde muhtarlarla geçen yılın değerlendirmesini yapmak ve gelecek sezonda yapılacak işleri istişare etmek üzere toplandıklarını söyledi

Ülkenin, bölgenin ve dünyanın çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Köşker, "Bu sıkıntılı dönemde bölgemizde daha somut sıkıntılar var. Bingöl olarak bu sıkıntıları en hafif şekilde atlatıyoruz, çok istikrarlı, yerinde ve milli bir duruş sergiliyoruz. Bu duruşun sergilenmesinde Bingöllü hemşehrilerimizin ve her kademedeki yöneticilerimizin çok büyük katkısı var. Bundan dolayı siz muhtarlarımıza teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Bingöl’ün sadece sosyal, tarihi, idari hadiseler değil ekonomik ve fiziki olarak da durumu memnuniyet vericidir" diyen Köşger, kentin daha iyileşmesi ve güzelleşmesi için birlik ve beraberliğin büyük katkı sunacağını anlattı.

Köşger, köylere yapılan yatırımlara değinerek, şöyle konuştu:

"Merkez köylere baktığımızda bu açıdan 88 köyümüzün hemen tamamında asfalt yolumuz, tamamına yakınında içme suyumuz mevcut, beton parke, kilit parke konusunda da yarıya yaklaşmış durumdayız. Bu yıl da bu yatırımlar devam edecek. Kilit parke yapımında, mümkün olan en uç noktaya kadar yapmaya çalışıyoruz. Durumumuz altyapı itibari ile kanalizasyon itibari ile oldukça iyi durumda. Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Tabi bu kolay olmadı. Kalkınma Bakanımızın önemli katkıları oluyor. Şehrimizin bir bakan ile hükümette temsil ediliyor olması, Bingöl’ümüze önemli oranda katkı sağlıyor."

Muhtarların görev yaptıkları köylerde devletin temsilcisi olduklarını hatırlatan Köşger, asayiş noktasında muhtarların duyarlı olmasını istedi.

Köşger, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz önümüzdeki dönemde asayiş sorununu ilimizde çözüleceğine, ülkemizde de mutlaka çözüleceğine inanıyoruz. Devlet bu konuda bir kararlılık içindedir. Devletin bu kararlı duruşunu, siz de aynı kararlılıkta temsil ettiğiniz köyde bu şekilde yansıtmanızı bekliyoruz. Bu kararlılığı da sizden bekliyoruz. Hiç bir korkuya mahal yok. Devlet bütün güvenlik güçleri ile vatandaşın emrindedir."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Muhammet Fuat Türkman, İl Müftüsü Mecit Can, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Şenel Eker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ve muhtarlar katıldı.

Son Güncelleme: 18.02.2016 11:08
Anahtar Kelimeler:
BingölMuhtarVali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.