30 Ocak 2018 Salı 12:29
Bingöl’de 30 girişimci işyeri sahibi oldu

Bingöl’de kursları tamamlayan 30 girişimci devlet desteğiyle işyeri sahibi oldu.

Bingöl Belediyesi, 2017 yılında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bingöl İl Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında belirli dönemlerde uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları açtı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan girişimcilik kurslarına katılan 390 girişimci adayı eğitimleri tamamlayarak belge sahibi oldu. Belgelerini alan 30 girişimci ise devlet desteği işyeri sahibi oldu.

2017 yılında belirli dönemlerde açılan 3 kurs kapsamında 390 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini belirten Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bunlardan 30’unun kendi işini kurduğunu söyledi.

Devlet desteğiyle iş yeri açan girişimcilerin kentin ekonomisine katkı sağladığını vurgulayan Başkan Barakazi, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde gerek ekonomik faaliyetlere yönelik gerekse kültürel faaliyetlere yönelik kurslar düzenliyoruz. Girişimcilik, su kabağı işlemeciliği, takı tasarım ve mis sabunu gibi kurslarla istihdam alanlarına yönelik kurslar düzenlerken, yamaç paraşütü, Muay Thai, Kur’an-ı Kerim, tiyatro, yazarlık, okuma yazma, Arapça, ney, keman ve bağlama gibi sosyal alanlara yönelik kurslar düzenliyoruz” dedi.

Bir fikirle yola çıkıp, devlet desteğiyle işyeri sahibi olmak isteyen girişimci adaylarını desteklediklerini aktaran Barakazi, “Gerek eğitim kursları düzenleyerek, gerekse farklı alanlarda onlara destek çıkarak iş imkanlarına kavuşmalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Belediyemiz ve diğer kurumlarımızca düzenlenen kurslarda eğitimlerini tamamlayarak belge sahibi olan girişimci adaylarının yarattığı istihdam alanları, ilimizin ekonomisinin gelişmesi, refah ve yeni meslek kolları alanlarına katkı sağlıyor. Bu kapsamda özellikle genç girişimcilerimizi ve farklı sektörlere yoğunlaşan girişimci adaylarımızı destekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.