02 Eylül 2015 Çarşamba 13:15
1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta etkinlik yapıldı.

Van'da, aralarında HDP Van milletvekilleri Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve Van Demokrasi Platformu üyelerinin bulunduğu grup, İkinisan Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ndeki Feqiye Teyran Parkı'na yürüdü. 

Yürüyüşün ardından platform adına Mahmut Pala, günün önemine ilişkin açıklama yaptı. 

Bitlis'deki etkinlikte de bazı sivil toplum kuruluşu, siyasi parti, sendika, meslek odası ve derneklerin oluşturduğu "Barış Bloku" üyeleri KESK binası önünde toplanarak, Ulu Cami'ye kadar yürüdü.

Haber-Sen İl Temsilcisi Kenan Avkan ile Eğitim-Sen Şube Başkanı Hüseyin Güzeldere'nin açıklamasının ardından gruptakiler dağıldı. 

Hakkari'de de KESK binası önünde bir araya gelen grup, Bulvar Caddesi'ne kadar yürüyerek, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açıklama yaptı. 

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı. 

Muş'ta HDP İl Başkanlığı'nca 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla miting düzenlendi.

Belediye Meydanı'nda gerçekleşen mitingde konuşan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, "Kimsenin kardeşi kardeşe kırdırmasına izin vermeyin" dedi.

Milletvekili Ahmet Yıldırım da PKK'ya çağrı yaparak, "Bugüne kadar 9 kez ateşkes ilan ettiniz. Hiçbir güvenlik görevlisine lütfen silah doğrultmayın ve kullanmayın" diye konuştu.

Özkan ve Yıldırım'ın konuşmasının ardından miting yerel sanatçıların konseriyle devam etti.

  

Son Güncelleme: 02.09.2015 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.