03 Ağustos 2016 Çarşamba 00:43
3 il de Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler Sürüyor

 Van, Bitlis ve Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı meydanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Meydandaki vatandaşlara seslenen AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Vanlıların da meydanlarda darbeye karşı bir devrim gerçekleştirdiğini vurguladı. Soğanda, şöyle konuştu:

"Her biriniz birer devrimcisiniz. Bugün burada olmasaydınız Recep Tayyip Erdoğan'ın nerede olduğunu bilmeyecektik. PKK burada özerklik ilan etmişti. Ülkemin her yerinde IŞİD kan akıtacaktı. Avrupa, IŞİD var bahanesiyle buraları bombalayacaktı. İşte sizler bunları önlediniz. Siz bunun bilincindesiniz. Darbe püskürtülmüştür, fakat kirli oyunlar bitmemiştir. Meydanları asla boş bırakmayacağız. Buna inanıyorum."

Demokrasi nöbetine katılan Havva Duran ise gerekirse aylarca alanları terk etmeyerek ülkeye sahip çıkacaklarını söyledi.

İlk günden bu yana bütün parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ülkenin bütünlüğüne sahip çıktıklarını vurgulayan Duran, "Burası sadece bir partinin alanı değil, ülkedeki herkesin temsil edildiği bir alan. Burada, ülkesine karşı oynanan kirli oyunları bertaraf etmek için toplanıyoruz. Pazar günü yapılacak final mitingiyle bu nöbetlerimizi sonlandıracağız. Bu mitinge de Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi partileri davet etmesi ayrı bir güzellik. Biz son güne kadar alanları terk etmeyerek reisimizin yanında yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- Bitlis

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti başkanlarını "Büyük Birlik Mitingi"ne davet etmesini değerlendiren Memur-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, bunun kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Bu darbe girişiminin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil, Türkiye'de yaşayan tüm insanlara yapıldığını ifade eden Durak, şöyle konuştu:

"Bu cihetle olaya yaklaştığımızda kesinlikle çok isabetli bir karar. Canı gönülden genel başkanların mitinge hassasiyetle katılmalarını istiyoruz. Çünkü gün birlik, beraberlik günüdür. Birlikte hareket edip, dış mihraklara karşı doğru bir şekilde hareket etmenin tam zamanıdır. Eğer bugün birlikteliği sağlayamazsak, ikinci bir şansımız olmayacak. Tüm Türkiye'nin 'gerekirse canımızı veririz ama bu vatanı kimseye teslim etmeyiz' demesini istiyoruz. Memur-Sen olarak bütün imkanlarımızla orada olacağız. Bizim dışımızda bütün sivil toplum kuruluşlarının da o alanda olacağını düşünüyoruz."

Vatandaşlardan Hüsnü Korkmaz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini mitinge davet etmesinin gayet olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirterek, "Bizim gideceğimiz ikinci bir ülkemiz yok. Bu bizim ülkemiz. Onun için vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkmalıyız. Bizim için büyük bir şans olacaktır. Bu darbe sadece belli vatandaşlara değil, bu tüm Türkiye'ye yapılmıştır" diye konuştu.

Bakır Geldegül de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşları sokağa davet etmesinin tek nedeninin cumhuriyete ve vatana sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

Tatvan ilçesinde de Anadolu Ajansının (AA) hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, demokrasi nöbeti tutanlara dağıtıldı.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde kurulan standı, Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ziyaret etti.

Erkan, güzel ve anlamlı çalışmadan dolayı AA çalışanlarına teşekkür ederek, "Darbe girişimini dakika dakika anlatan belgesel tarzında bir kitap olmuş. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Ayrıca, alanda toplanan vatandaşlar, Erzurum'dan gelen Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisini ilgiyle izledi.

- Muş

Belediye Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, slogan atarak darbe girişimini protesto etti.

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emrullah Gündüz, "Darbe daima zulümdür, yıkımdır, darbe demokrasinin yerlerde sürünmesidir. Biz, demokrasi için particiliği bir tarafa bırakarak Türk'ü, Kürt'ü ile ve Lazı'yla bu bayrak, bu millet için darbelere daima karşıyız daima karşı olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

3-il-de-fetonun-darbe-girisimine-tepkiler-suruyor.jpg3-il-de-fetonun-darbe-girisimine-tepkiler-suruyor-001.jpg3-il-de-fetonun-darbe-girisimine-tepkiler-suruyor-002.jpg

Son Güncelleme: 03.08.2016 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.