14 Temmuz 2015 Salı 14:04
Adilcevaz'da 3 üniversite öğrencisi İtalya'ya gönderilecek

BİTLİS  - Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ülkenin farklı üniversitelerinde eğitimini sürdüren Adilcevazlı 3 öğrenciyi, İtalya'nın Sardunya Adası'na gönderecek.

Adilcevaz Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Hareketlilik Programı, 20-27 Temmuz tarihlerinde İtalya'nın Stefanaconi şehrinde gerçekleşecek "Yourope" başlığıyla katılımcı kabul ediyor.

Proje İtalya, Türkiye, Romanya ve Hırvatistan'dan 32 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecek programın konusu ise "Avrupa vatandaşlığı" olacak.

Adilcevaz Kaymakamlığı'nca İtalya'ya gönderilecek  öğrencilerden Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Dağ, Çankırı Karatekin Üniversitesi Belge Bilgi Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuba Kapıcı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuba Akkaya projeye dahil edildikleri için mutlu olduklarını belirterek Kaymakam Özbek'e teşekkür etti.  

Gençlerin Türkiye'nin farklı üniversitelerinde okuduğunu anımsatan Özbek, şöyle konuştu:

"Bu başarılarının Avrupa tecrübesiyle taçlanmasını istedik. Öğrencilerimiz İtalya'da farklı kültür, ülke ve düşüncelerden öğrencilerle tanışıp kaynaşacak. Edinecekleri tecrübelerle çevrelerine de faydalı olacaklar. Öğrencilerimizin tüm masrafları Adilcevaz Kaymakamlığı ve Avrupa Birliği Fonlarından karşılanacak. Öğrenciler herhangi bir ücret ödenmeyecek. Öğrencilerimiz Adilcevaz, Van, İstanbul ve Roma güzergahından gidip tekrar aynı güzergahtan dönüş yapacak. Öğrencilerimize başarılar diliyor ve mutlu bir şekilde gidip tekrar güzel ilçemiz Adilcevaz'a dönmelerini temenni ediyorum."

Adilcevaz'da 3 üniversite öğrencisi İtalya'ya gönderilecek

Adilcevaz'da 3 üniversite öğrencisi İtalya'ya gönderilecek

Adilcevaz'da 3 üniversite öğrencisi İtalya'ya gönderilecek

Son Güncelleme: 14.07.2015 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.