11 Nisan 2015 Cumartesi 10:46
Adilcevaz'da hayvan bakımı ve ağaç budama kursu

BİTLİS - Çalışma ve İş Kurumu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürlükleri işbirliğiyle, Adilcevaz ilçesinde hayvan bakımı ve ağaç budama kursları açıldı.

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, kursiyerleri ziyaret etti.

İlçede yaşayan Rahmi Toygar'ın kapama meyve bahçesinde ağaç budama eğitimi alan kursiyerleri ziyaret eden Özbek, burada Ziraat Mühendisi Ebrar Tunalı'dan bilgi aldı.

Özbek, yaptığı açıklamada, ilçenin tarım ve hayvancılığa dayalı olmasına rağmen, ilk defa bu kursların açılmasının hem düşündürücü hem de sevindirici olduğunu söyledi.

Kursiyerlerin teorik ve uygulamalı eğitimlere aralıksız katılmasını isteyen Özbek, şöyle konuştu:

"Kursiyerlerimizin modern hayvancılığa ve tarıma ilk adımı atmalarını istiyoruz. Amerika'da ceviz bahçelerini gezdik. Sadece bir kişi yılda 10 bin ton ceviz ürettiğini söyledi. Açıkçası bahçelerine hayran kaldık. Artık Adilcevaz cevizini üretmeye başlamalıyız. Kaymakamlık olarak 2 farklı aşılı ceviz üretim serası açtık. İnşallah önümüzdeki günlerde gen bahçesiyle bu serada aşılı ceviz üretimine geçeceğiz."

Aslan ise il geneli ilk defa böyle bir kurs açtıklarını belirterek, Adilcevaz'ın meyvecilik ve hayvancılıkla ciddi anlamda uğraşan ve geçimini sağlayan bir ilçe olduğunu bildirdi.

Kursiyerlerin burada öğrendiklerini mahallelilerine ve köylülerine öğreteceğini dile getiren Aslan, "Böylece tarım ve hayvancılık verimli hale gelecek. Ayrıca kurum olarak kursiyerlerimize hem iş öğretiyor hem de belirli bir ücret ödüyoruz" dedi.

Korkmaz da Adilcevaz'da Çalışma ve İş Kurumu ile açtıkları kurslara katılarak sertifika alan kursiyerlere, pozitif ayrımcılık yapacaklarını ifade ederek, bu kursiyerlerin yapacağı hayvancılık ve fidan bahçelerine ciddi anlamda katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.