01 Ağustos 2016 Pazartesi 15:03
Ağrı'daki Medrese Alimleri Vakfı Toplantısı

 Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Ağrı'da düzenlenen Medrese Alimleri Vakfı'nın 14. toplantısının sonuç bildirgesini yayımladı.

Yakışık, yayımladığı sonuç bildirgesinde, alimlerin ümmete sahip çıkmaları ve rehberlik etmeleri gerektiğini belirtti.

Bugün Türkiye ve İslam aleminin başına gelen olumsuzluklara işaret eden Yakışık, şunları kaydetti:

"Bütün küfür alemi ve emperyalist güçler birleşip çeşitli örgütler ve cemaatler kurarak Müslümanları yok etmek için çabalamaktadırlar. 15 Temmuz'da dış güçler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sadece Türkiye halklarına değil, tüm İslam alemine ve mazlumlara yapılmıştır. Peygamber efendimizin sünneti ve geçmişteki Salih'lerin çizgisinde yürümenin ehemmiyetine vurgu yapılmıştır. Sünnetsiz bir İslamiyet'in mümkün olmadığı ve olmayacağı belirtilmiştir. Toplumun İslam'dan uzaklaşması, mananın yerini maddenin alması, asıl gayesi ve hedefi belli olmayan örgütlerin, partilerin ve cemaatlerin, Müslümanlar ve özellikle gençler üzerindeki menfi tesirlerinin artması gibi hususların yeni bir metotla tebliğ ve irşad faaliyetlerini yerine getirmeyi mecburi kılmaktadır. Bölgemizdeki kadim bir geleneğe sahip olan ilim ve irfan yuvası medreselere sahip çıkılarak, eski itibarına tekrar kavuşturulması için gerekenlerin ivedilikle yapılması gerekiyor. Güçlü kararların alınması, medreselerin zamana göre hazırlanması, gerekli çabaların sarf edilmesi ve medreselerin meşru bir statüye kavuşturulması konusunda gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır."

MEDAV'ın taşıdığı misyon itibariyle Müslümanların teveccühünü kazanması ve çalışmalarının netice vermesi açısından Türkiye'de, İslami ve pozitif ilimlere vakıf alimlerin yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yakışık, toplumda oluşan kargaşa ve olaylar karşısında alimlerin sessiz durmayıp Kur'an ve sünnet doğrultusunda cesur çözümler üretip ve kararlar almaları gerektiğini ifade etti.

Yakışık, ayrıca toplantıda vakfın temel hedefleri sıralanmış, son 3 yıllık faaliyet raporu hakkında yapılan sunumun hazırun tarafından takdirle karşılandığını da vurguladı.

Son Güncelleme: 01.08.2016 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.