13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:53
Ahıska Türklerinin 'Vatandaşlık' Sevinci

 OKTAY BAYAR - İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Türkiye'de yaşayan Ahıska Türklerinin vatandaşlığa alınacağı yönündeki açıklaması, Ahlat'ta yerleştirilen Ahıska Türkleri tarafından sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamasını müjdeli haber olarak değerlendirdi.

Türkiye'nin desteğiyle Ukrayna'da yaşadıkları sıkıntılı ortamdan alınarak Türkiye'ye huzurlu bir ortama kavuşturulduklarını anlatan Ahıskalı Türkler, "vatandaşlık" açıklamasının kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

Ahıskalı Türklerden Halime Tayfur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldıkları habere çok sevindiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Sevincimizden ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah Cumhurbaşkanımızdan, her cümlesinden razı olsun. Bizleri buraya getirdiler, şimdi de vatandaşlık veriyorlar. Biz çok mutluyuz. Ukrayna'da kalan diğer akrabalarımızın da getirilmesini bekliyoruz. Şükürler olsun ki böyle dostlarımız, komşularımız oldu. Birbirimizle kaynaştık. Herkesten Allah razı olsun."

- "Emeği geçen herkese minnettarız"

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamasıyla gururlandıklarını anlatan Mansur Baytaroğlu ise Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve emeği geçen herkese minnettar olduklarını dile getirdi.

Türkiye vatandaşı olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade eden Baytaroğlu, "Çok sevinçli ve heyecanlıyız. İnşallah buranın vatandaşı olacağız. Bu işleri yürütenden de vesile olandan da Allah razı olsun" dedi.

Muhammed İlyasoğlu da açıklamanın kendileri için sürpriz olduğunu vurgulayarak geldikleri günden bu yana büyük bir ilgiyle karşılandıklarını, Türkiye'ye daha çok bağlandıklarını aktardı.

İlçeye yerleştirilen diğer Ahıska Türkleri de açıklamanın kendilerine ikinci bayram yaşattığını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 13.07.2016 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.