11 Nisan 2015 Cumartesi 14:46
Ahlat ÇPL'den TÜBİTAK başarısı

BİTLİS (AA) - Ahlat Çok Programlı Anadolu Lisesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge ikincisi oldu.  

Ahlat Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nurhak Çobanoğlu ve Umut Kalender'in hazırladığı "Güvenli Radyatör Sistemleri" ile Burak Sevimli ve Yusufcan Göktaş'ın hazırladığı "Su Araçlarının Batmasını Engelleyen Sistem", TÜBİTAK Van Bölge Yarışması'nda sergilendi.

Yapılan bölge sergisinde, Uygulamalı Fizik Dalında Burak Sevimli ve Yusufcan Göktaş'ın projesi Van bölge ikincisi seçilirken, Lise Müdürü Mahmut Akbaş ve okul idarecileri, başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Son Güncelleme: 11.04.2015 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.