07 Ağustos 2015 Cuma 15:50
Ahlat'ta buğday alımına başlandı

BİTLİS  - Ahlat ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisince (TMO) buğday alımına başladı.

TMO'yu ziyaret eden Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, TMO Ajans Amiri Mahir Şahin'den buğday alımları hakkında bilgi aldı.

Demirden, bu yıl buğdayda verimin iyi olduğunu belirterek, "Genel olarak yaptığımız gözlem ve çiftçilerden aldığımız bilgiye, göre bezostaja buğdayda verim oldukça iyi. Yaklaşık olarak 25 bin ton civarında buğday hasadı bekliyoruz. Bezostaja buğdayın alım fiyatı ton başı 862 lira olarak belirlendi. TMO haricinde isteyen çiftçiler tüccarlara da buğdayını satabiliyor" dedi.

Şahin ise günde yaklaşık 400 ton hububat alımı yaptıklarını bildirerek, alımları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkladığı fiyat üzerinden aldıklarını ifade etti.

Çiftçilerin ofise getirdiği buğdayın analizi yapıldıktan sonra alındığını dile getiren Şahin, "Hasat sonuna kadar Ahlat, Adilcevaz ve Van bölgesindeki çiftçilerden randevulu sistemle buğday alımını gerçekleştireceğiz. Buğday alımı yapılanlara 15 gün ile 1 ay içinde ödemeleri yapılacak" diye konuştu.

 

Ahlat'ta buğday alımına başlandı

Ahlat'ta buğday alımına başlandı

Son Güncelleme: 07.08.2015 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.