10 Aralık 2015 Perşembe 20:27
Ahlat'ta öğrencilere tablet verildi

 Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesinde Fatih Projesi kapsamında 10. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Tablet dağıtımında konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, devletin milli eğitim politikasının tek amacının çocuk ve gençleri geleceğe iyi yetiştirmek olduğunu söyledi.

Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim dönemimizde böyle mobil teknoloji araçları yoktu. Ansiklopedilerden bilgi almaya çalışırdık. Fakat teknoloji hızla değişiyor. Elektronik ortamdan bilgi elde etmek için bilgisayar ve mobil cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Milli eğitim politikamızda sizin bu güncel olan bilgiyi anında yakalayabilmeniz için son derece modern cihazları vermeyi amaç edindi. Sizleri geleceğe hazırlamak için bunları uygun bir enstrüman olarak gördü. İnternet tek bilgi kaynağı değil. Örneğin internetten arama motoruna 'İslam' yazdınız. İslam hakkında size verdiği bilgiyi algılıyorsunuz. Yani size bu bilgiyi veren sistem aradığınız bilgiyi doğru olarak vermiyorsa yanlış algılayabilirsiniz. Yani bazı devletler kendi milli arama motorlarını hazırlamaya çalışıyor. Bizim de en kısa zamanda bu tür çalışmaları yapmamız lazım. Tabletleriniz hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah sizlere fayda sağlar."

Ardından Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkan Vekili Güven Gültay, Emniyet Müdürü Erdem Yaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Milli Eğitim Şube Müdürü Basri Dağgöl ve Okul Müdürü Serdar Aydın, 101 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı.

Son Güncelleme: 10.12.2015 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.