16 Aralık 2015 Çarşamba 21:30
Ahlat'ta Palyatif Bakım Ünitesi açıldı

 

Ahlat Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Çanak, üniteyle yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan ağrı ve diğer belirtileri erken tanımlamak, tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek, önlemek ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Palyatif bakımın fiziksel, psiko-sosyal, ruhsal destek içeren hastaların, acılarını hafifleten ve yaşam kalitelerini artıran hizmetleri tanımladığını ifade eden Çanak, şöyle konuştu:

"Ünitede daha çok kanser ile son dönem karaciğer ve böbrek hastaları tedavi edilir. Tedavinin en önemli parçası, hasta ve yakınlarının eğitimi ile psikolojik destektir. 10 gün önce hastanemizde açılan ünitede şimdiye kadar kemoterapi ve radyoterapi almayan kanser hastaları, son dönem karaciğer sirozu olan iki hastamız ile beslenme bozukluğu bulunan yaşlı hastalar tedavi edildi. Ünitemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Son Güncelleme: 16.12.2015 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.