20 Ağustos 2015 Perşembe 12:23
Ahlat'ta süt sığırcılığı kursu açıldı

BİTLİS   - Türkiye İş Kurumu Bitlis İl Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Ahlat'ta "Süt Sığırcılığı" kursu açıldı.

Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde başlayan kursun 10 gün boyunca devam edeceği belirtilirken, kursa katılanlara ise 80 saatlik eğitimin ardından sertifikalarının verileceği ifade edildi.

Kurs ziyaretinde kursiyerlerle bir süre sohbet eden İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında kursu başlattıkların aktardı.

Süt sığırcılığı ile uğraşan kişileri özellikle seçtiklerini belirten Aslan, "12 kişinin ismini Ahlat ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bize bildirdi. Şu anda bu kursumuz müdürlüğümüz nezdinde, veteriner arkadaşın koordinatörlüğünde yürütülüyor. İnşallah bu eğitimleri gerek teorik olarak gerekse uygulamalı kısımlarını birlikte yapacağız. Öte yandan kursumuza katılanlara ise günlük 20 lira ücret ödenmektedir. Akabinde kurs sonunda sertifikaları takdim edilecektir. Biliyorsunuz ki Türkiye'de artık sertifikasız hiçbir iş yapılmıyor. Bugün Türkiye genelinde baktığınız zaman hangi iş olursa olsun, iş aradığınız da iş verenin sizden ilk olarak sorduğu sertifikadır. Bu nedenle sertifikanın önemi gün geçtikçe daha da artıyor. Bu anlamda da Ahlat'ta süt sığırcılığı kursunu açtık. Kurs sonunda da bu arkadaşlarımız sertifika sahibi olacaklar. İlerleyen dönemlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açmış olduğu teşvikler var. Tabi bu tür belgeler olduğu zaman teşviklerden daha rahat faydalanılabiliyor" diye konuştu. 

Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin ise, kursun ilçeye hayırlı olmasını temenni ederek, kursa katkısından dolayı Aslan’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.