09 Ekim 2015 Cuma 14:28
Ahlat'taki Engelsiz Yaşam Merkezi

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, yapımı devam etmekte olan Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan ile Engelsiz Yaşam Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, merkez hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Tekbıyıkoğlu, yaptığı açıklamada, yapımı devam eden merkezde, 63 engellinin yatılı olarak kalacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ilçenin Yeniköprü köyü sınırlarında yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bir idari bina ve 7 villadan oluştuğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, tesiste spor alanları, sebze yetiştirilecek bahçeler ve kümes hayvanı beslenmesi için alanların oluşturulmasının planlandığını ifade etti.

Tekbıyıkoğlu, "2016 yılında bitirilmesi planlanan merkezin toplam maliyeti 5 milyon 18 bin 540 TL bedelle ihale edilmiştir. Tesis bölgemizin engelli vatandaşlarımız için yapılan en modern özelliklere sahip tek tesisidir. Tesisin hem istihdam hem de ekonomik değer olarak ilçemize katkı sağlayacaktır. Tesis faaliyete geçtiğinde 100 kişiye istihdam olanağı sunacaktır" dedi.

Çalışanlarla bir süre sohbet eden Tekbıyıkoğlu, daha sonra inşaat alanından ayrıldı.

Son Güncelleme: 09.10.2015 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.