20 Şubat 2016 Cumartesi 19:03
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın eylemlerinin Türkiye'deki Kürt vatandaşların yararına ve çıkarına olmadığını söyledi.

Muş'tan karayoluyla Bitlis'e gelen Eker, burada esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti İl Başkanlığınca parti binasında düzenlenen toplantıya katılan Eker, burada yaptığı konuşmada, acil ve önemli meselelerinin Türkiye'nin huzuru, güvenliği, barışının temin edilmesi ve sağlanması olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı yerlere barikatlar kurup, birtakım terörist faaliyetler ve eylemler başlattığını anımsatan Eker, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz bu terörist eylemlerle mücadele kararlılığını ortaya koydu. Cizre, Silopi, Nusaybin, Diyarbakır Sur'da mücadelesini yoğun şekilde sürdürüyor. Türkiye'nin etrafında bizim dışımızda bir ateş çemberi var. Yıllardır Suriye'de yapılan katliamlar ve zulümler, oradaki zalim Esed rejiminin uygulamaları milyonlarca insanın yerinden yurdundan kaçıp, başka yerlere mülteci olarak gitmesine yol açtı. Dünyanın diğer ülkeleri, barışla ilgili maalesef aktif bir tutum ve tavır içinde olmadı. Bir şekilde zalim Esed rejiminin sürmesine ya seyirci kaldılar ya destek verdiler. Bunun sonucunda insanlığın gözü önünde milyonlarca insan, yerinden yurdundan kaçıp kendilerini denizlere deryalara atan, küçücük minicik bedenleri sahillere vuran ve kazalarla sonuçlanan birçok elim hadise yaşadı. Ama Türkiye, milyonlarca Suriye'den kaçan insanı, komşularımızı, kardeşlerimizi ölüme terk etmedi ve onlara kucak açtı. Bugüne kadarda 2,5 milyonu aşkın insana da Türkiye ev sahipliği yapıyor. Bu alanda Türkiye'nin ekonomik olarak yaptığı harcamalar, dünya tarihinde bir devletin yaptığı en yüksek düzeydeki katkı ve yardımdır."

Ortadoğu'daki ateş çemberi ve Ortadoğu'nun sınırlarının yeniden çizilmesine dair uluslararası güçlerin, senaryo ve planlarının bugün karşılarına birtakım şer ittifakları çıkardığını vurgulayan Eker, uluslararası güçlerin PKK ve PYD gibi birtakım örgütleri de taşeron olarak kullandığını ve bunların da Türkiye'ye zarar vermeye kalkıştığını ifade etti.

- Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Eker, şöyle devam etti:

"Bunların içinde asker, sivil ve gencecik insanlar vardı. Bunlar akşamleyin servis aracıyla evine gitmekte olan hem sivil hem de askeri birimlerde çalışan kardeşlerimizdi. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Gerek PKK'nın gerek PYD'nin Türkiye'ye dönük bu saldırıları, Türkiye'yi terörizmle mücadelesinden ve kararlılığından vazgeçiremeyecektir. Kürt vatandaşlarımızın demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla hayatlarının daha iyi bir noktaya taşınması, daha çok demokratik hak kullanabilmeleri, kültürel anlamda kimliklerinin darlığı, bunun kabulü ve yaşanılması anlamında yaptığımız reformlar, gerek Kürt dilinin gerekse diğer dillerin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması konusunda hükümetlerimizin attığı adımlar, bütün Türkiye'deki Kürt ve diğer vatandaşlarımızın malumudur. Bütün bu reformları başlatan kurucu liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bazılarının işine gelmediği için sanki AK Parti, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu reformları istemiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışmaktadırlar. Bu tamamen haksızdır, doğru değil."

- "PKK'nın yaptığı olumlu bir şey yok"

"PKK'nın yaptığı kanlı eylemler, Türkiye'deki Kürt vatandaşların yararına ve çıkarına değil" diyen Eker, şunları söyledi:

"Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlarımızın daha fazla demokratik hak elde etmesi, sivilleşme ve meşru alanda siyasetle daha fazla hak elde etmesine dönük PKK'nın yaptığı olumlu bir şey yok. PKK sadece süreci sabote etmekte, sürece zarar vermekte ve uluslararası birtakım şer odaklarının maalesef taşeronluğunu yapmaktadır. Bunun Türkiye'de yaşayan Kürtlerin haklarıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. PKK, başından itibaren bütün çabalarımıza rağmen Çözüm Süreci'ni, sürekli bir şekilde birtakım eylem, bombalamalarla, mayın döşemekle, masum insanları ve gece uykusunda uyuyan polisleri katletmek suretiyle süreci sürekli zehirlemiştir."

Vatandaşların devletin bu konuda attığı adımları özellikle demokratik reformları desteklediğini dile getiren Eker, vatandaşların asla PKK'nın yaptığı eylemleri desteklemediğini söyledi.

PKK ile mücadelede, sivil vatandaşlara zarar gelmemesi için polis ve askerlerin olağanüstü bir çaba ve gayret içinde olduklarını, bunu bütün vatandaşların da bildiğini belirten Eker, devlet görevlilerinin 80 ve 90'lı yıllarda yaptığı hatalara düşmemek için operasyonların uzadığını ifade etti.

Geçmişte PKK'nın zaman zaman yapılan birtakım eylemlerden beslendiğini, bu hataların yapılmaması içinde çaba sarf edildiğini anlatan Eker, "AK Parti hükümeti ve onun siyasi iradesi ile bu siyasi iradeyle teşekkül eden bu tür operasyonlar sürecinde, devlet görevlileri eski davranışları asla sergilememiştir" dedi.

Eker, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dolayısıyla vatandaşımız başımızın tacıdır. Kürt, Türk, Arap, Çerkez ve bu topraklarda yaşayan kim varsa, başımızın tacıdır. Onun demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla elde etmesi gereken bütün hakların yanındayız. Bütün meşru talepleri konuşmak, tartışmak, meşru zeminde değerlendirmek, vatandaşların talebi ve isteği doğrultusunda bunları yerine getirmek arzumuz, hedefimiz ve programımızdır. Ama şiddet ve terör, masum insanların hayatına kastetmek asla meşru gösterilemez. Bunlarla da mücadele edilmesi gerekiyor. Bu topraklar üzerinde şiddet, terör, bombalama olmadan, masum insanların hayatına kastedilmeden, burada yaşayan bütün vatandaşlarımız meşru demokratik haklarını kullanır, talepleri ne ise bunları konuşur, ifade eder ve bunlar uygun platformlarda mevzuata dönüşür, uygulanır. Biz 78 milyon insanın tamamını kardeş bildik ve biliyoruz. Bizim için insanların etnik mensubiyetinin bu manada da ayrıcı bir haklılığı yok. Hepsi kardeşimizdir. Bu topraklarda binlerce yıl Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Laz, Boşnak, Arnavut ve kim varsa, birlikte yaşadık. O değerleri yaşattık. O değerlerle bağ kurduk."

Türkiye'yi, Ortadoğu'daki yeni süreçlerden koruyacaklarını ve karşılarında kimler olursa olsun onlarla, birlik ve beraberliği sağlamak suretiyle mücadele edeceklerinin altını çizen Eker, "Teröre, terörizme ve teröriste asla alan bırakamayız. Çünkü terörün dini, imanı, vicdanı ve insafı yoktur. Kan, gözyaşı ve zulümden besleniyor, masum insanların hayatına kastediyor. Onlarla mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

Son Güncelleme: 20.02.2016 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.