07 Nisan 2015 Salı 19:37
Atıl durumdaki gezi teknesi onarıma alındı

BİTLİS - Tatvan Belediyesi, atıl durumdaki "Defterdar" adlı gezi teknesini bakım ve onarıma aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmesince (İDO), turizmi geliştirmek amacıyla 2006 yılında Tatvan'a hibe edilen ancak bir süre sonra çürümeye terk edilen 50 kişi kapasiteli gezi teknesi, bakım ve onarıma alındı.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yaptığı açıklamada, Bitlis İl Özel İdaresi himayesinde bulunan "Defterdar" adlı gezi teknesinin, Vali Orhan Öztürk'ün talimatıyla belediyeye kazandırdıklarını belirtti.

Teknenin onarım ve bakım çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak, Tatvan halkının hizmetine sunacaklarını bildiren Aksoy, şöyle devam etti:

"Defterdar adlı tekneye, Tatvan Belediyesi ismini vereceğiz. Bu tekne yıllardır atıl durumda bırakılmıştı. Yaptığımız girişimler sonucu gezi teknesini belediyeye kazandırdık. Bu tekneyi onararak gelen misafirlerimiz ve Tatvan halkının hizmetine sunacağız. Tatvan'ı boydan boya saran sahilimizden yeterince istifade edeceğiz. Deniz aracımız bulunmadığından dolayı belediyenin araç filosuna kattığımız bu tekne, ilçe halkına büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Van Gölü'nde sosyal aktivite amaçlı olarak kullanacağımız ve mavi turlar düzenleme konusunda belediyemizin ciddi anlamda eksiği vardı. Şu anda teknenin Tatvan Feribot İşletmesi Müdürlüğü'nde bakım ve onarımı yapılıyor."

Son Güncelleme: 07.04.2015 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.