09 Mart 2016 Çarşamba 13:48
BEKGEM Bitlis'te 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

 Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezince (BEKGEM), "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" konferansı düzenlendi.

BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Duran, bütün kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Tüm dünyada 1.4 milyar insanın yüzde 70'ini kadınların oluşturduğunu ifade eden Duran, şöyle konuştu:

"Bundan 159 yıl önce 1857 yılında Amerika'nın Newyork şehrinde 10 bin kadın 16 saatten fazla çalışma süreleri, ekonomik eşitsizlikleri protesto etmek ve almış oldukları maaşların düzenlenmesini istedikleri için greve gittikleri bir ortamda, polislerin olaya müdahale etmesiyle 159 kadın yanarak ölmüştür. Bu olaydan sonra 1921 yılında 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Tarihte tüm değişimleri yaratanlar kadınlardır. Tarihten günümüze süregelen 'her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' sözüne katılmıyorum. Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır. Bir kadının toplumu şekillendirmesi aileden başlar. Aileden toplumlar oluşur. O toplumlar da diğer toplumlara örnek olur."

Program, soruların cevaplandırılmasının ardından BEKGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazlım Deniz Aral'ın, Duran'a plaket vermesiyle sona erdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme: 07.09.2016 20:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.