01 Nisan 2015 Çarşamba 11:37
Belediye Başkanı Olan, muhtarlarla buluştu

BİTLİS  - Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Bitlis'teki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Şerifbey Tepesi'nde muhtarlarla buluşan Olan, bir yıl boyunca yaptıkları ve yapacakları hizmetleri muhtarlara anlattı.

Mahallelerde acil yapılması gerekenler konusunda muhtarlardan bilgi alacaklarını ifade eden Olan, şöyle konuştu:

"Daha önce yapılan altyapı ihalesi vardı. Bu ihalede isale, kanalizasyon ve su şebekesi hattı döşeme çalışmaları yer alıyor. Geçen yıl su isale hattının yaklaşık yüzde 98'i tamamlandı. Gerçekten büyük sıkıntıları birlikte yaşadık. Geçen yıl kuraklık olması, altyapı çalışmaları, altyapıyı yapanların işlerinin erbabı olmaması, ihalenin çok kırımlı alınması ve işlerin baştan savılarak yapılması, bize ve halka büyük sıkıntı verdi. İsale hattında Celikan mevkisindeki kaynak derlenecek ve depoya su aktarılacak. Kanalizasyon ve su şebekesinin yaklaşık yüzde 35'i yapıldı. Yine bu yıl aynı şekilde çalışmalara devam edilecek. Niyetimiz bu yıl su şebekesi ve kanalizasyonu bitirerek, gündemimizden çıkarmak. Belediye yönetimlerinin en son başvurduğu şey altyapı çalışmasıdır. Çünkü altyapı çalışması insanların yaşam seviyesini düşürüyor ve yapılan hizmetler görülmüyor. Oysa altyapı bir şehrin ve yaşam alanının en başta yapılmalı. Modern ve gelişmiş ülkelerde bizim gibi yerleştikten sonra kimse altyapı yapmaz. Altyapı sorununu bitirir, sonra o yeri ve  bölgeyi imara açar. Dolayısıyla insanlar yerleştikten sonra ikinci bir altyapı çalışmasına başlanmaz ve insanların yaşam seviyesi düşürülmez."

Yaklaşık 60 yıldır Bitlis'in yol ve güzergahlarının ancak bu hale geldiğini bildiren Olan, kentin bütün sokaklarının 3 yılda kazınarak, sokaklardan su, kanalizasyon ve doğal gaz hatlarının geçirileceğini dile getirdi.

Bu yıl doğal gaz hattının da döşeme çalışmalarına başlanılacağını ifade eden Olan, bunların tamamlanmasıyla Bitlis'in şehir olma özelliğine kavuşacağını, her sokakta kanalizasyon ve su hatlarının olacağını, artık halkın temiz borulardan su içeceğini bildirdi.

Olan, "Şu anda çeşmelerden akan suyun büyük bir kısmı temiz değil. Çünkü sular pik ve aspes borulardan akıyor. Bu borular yer altında elek gibi delinmiş ve su kaçırıyor. Ayrıca bu aspes borular kanserojen yapıyor. Bu borulardan gelen suyun yüzde 60'ı kaybolmaktadır. Mevcut hatlar 150 bin nüfusa yetecek kadar. Ancak kayıplardan dolayı bu su yetmiyor. Sadece biz bu yükün altından kalkamayız. Bu nedenle muhtarlara ve halkımıza ihtiyacımız var. Herkes elini biraz taşın altına koysa, bu işi gündemimizden kaldıracağız" dedi.

Kent merkezinde en büyük sıkıntının dere yatağı üzerindeki iş yerlerinden ve derenin kirletilmesinden kaynaklandığını bildiren Olan, dere üzerindeki sorunun giderilmemesi halinde bu suyun boşa akıp gideceğini ifade etti.

Buradaki iş yerlerinin kanalizasyonlarının dereye aktığını ve çöplerin dereye atıldığını dile getiren Olan, şöyle devam etti:

"Dere her şeyi götürün mantığıyla hareket ediliyor. Su çöpleri bir yere kadar götürüyor ve sonra önümüze çok çirkin bir tablo çıkıyor. Büyük nehirler bile bir süre sonra çöpleri bir kenara itiyor. Deredeki yatağındaki ağaçlar, dilek ağacına dönmüş. Bu nedenle çarşının dönüşümü için fizibilite çalışmaları başlattık. Esnafımızı mağdur etmeden sorunu çözmek istiyoruz. Belediyeye ait eski sanayi sitesini, kasapları ve sebze halini yerinde alışveriş merkezine dönüştürüp, dere üzerindeki esnafı mağdur etmeden oraya kaydırabilirsek, dere üzerini açarak kentte bir soluk aldırmayı planlıyoruz. Kalenin etrafındaki iş yerlerini de belli bir proje doğrultusunda yeniden imar edebilmek ve turistik bir alışveriş merkezi yapabilmek için çalışmalarımız sürüyor."

Olan, daha sonra bir yıl içinde yapılan hizmetleri anlatarak, muhtarların sıkıntılarını dinledi.

 

 

 

belediye-baskani-olan,-muhtarlarla-bulustu.jpgbelediye-baskani-olan,-muhtarlarla-bulustu-001.jpg

Son Güncelleme: 01.04.2015 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.