05 Kasım 2015 Perşembe 17:00
Besicilerin kayıt yaptırması istendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Baran, 2015 yılında yapılacak anaç koyun keçi desteklemeleri kapsamında besicilerin 27 Kasım'a kadar kayıt sistemine başvurarak kayıt yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Baran, kayıt yaptırmayan yetiştiricilerin desteklemelerden faydalanmayacağını söyledi.

"Birlikler tarafından il ve ilçe müdürlüklerine teslim edilmiş olan müracaat listesinde başvurusu bulunmayan yetiştiriciler desteklemeden faydalandırılmaz" diyen Baran, şöyle konuştu: 

"Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun-keçi yetiştiricileri birliklerine üye, hayvanları Koyun Keçi Kayıt Sistemi (KKKS) ve Koyun-Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) kayıtlı yetiştiriciler, anaç hayvan başına yılda bir kez olmak üzere desteklemeden yararlandırılırlar. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, KKKS'de işletme ve hayvan bilgilerinin güncellenmesini sağlayarak, güncellenmiş hayvanlarının kulak numaraları listesi bulunan dilekçeyi destekleme başvurusunda bulunmak üzere 27 Kasım'a kadar üyesi olduğu birliğe vermesi gerekiyor. Desteklemeye esas bilgilerde KKKS kayıtları esas olup, bu sistemde hayvan ve işletme bilgilerinin güncellenmesinden ölüm, kesim ve satış gibi kayıtlarının doğruluğunun takibinden yetiştirici sorumludur."

27 Kasım'dan sonra KKKS'ye kaydedilen veya güncellenen işletme ve hayvanların desteklemeden faydalandırılmayacağını bildiren Baran, desteklenecek anaç koyun ve keçilerin aynı ırktan olma şartının aranmayacağını ifade etti.

Baran, "Anaç koyun, keçiler 01.09.2014 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmalıdır. Destekleme ödemesi anaç koyun, keçinin 27 Kasım'da KKKS ve KKBS'de aynı işletmede kayıtlı olması şartıyla işletme sahibine yapılır. Hayvanların 27 Kasım sonrası il ve ilçe müdürlüğünün yapacağı yerinde kontrol tarihine kadar geçen sürede aynı işletmede olması zorunludur" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.11.2015 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.