24 Mayıs 2016 Salı 14:13
Beü'de 13 Dönümlük Park Oluşturuldu

Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ) yerleşkede yürütülen peyzaj çalışması kapsamında 13 dönümlük park oluşturuldu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki üniversitelerde nadir bulunan bir park oluşturduklarını söyledi.

Hem öğrenciler, hem de dışarıdan gelecek misafirlerin kullanabileceği bir alan dizayn ettiklerini belirten Doğru, şöyle konuştu:

"Bu park alanını oluştururken yaklaşık 13 dönümlük bir yeri ağaçlandırmayı hedefledik. Buraya 600 yetişmiş büyük ağaç dikmeyi planladık. Alana farklı ağaç türleri de diktik. Buranın rakımının yüksek olması dolayısıyla kış şartlarına uygun 7 tür ağaç tespit ettik. Bu ağaçları park alanında kullandık. Üniversitemizin farklı yerlerinde de ağaç dikme çalışması yapacağız. Bu parkımız kısa sürede tamamlanacak. Park alanında ışıklandırma sistemi yapacağız. Bu geceleri görsel bir ışık şöleni sunacak. Akademik ve idari personellerle öğrencilerimizin dinlenebileceği güzel bir park oluşturacağız. Park gece ve gündüz öğrencilerin hizmetinde olacak. Bu parkımıza Türk büyüklerinin ya da önemli bir şahsiyetin isimini vermeyi düşünüyoruz."

Beü'de 13 Dönümlük Park Oluşturuldu

Beü'de 13 Dönümlük Park Oluşturuldu

Beü'de 13 Dönümlük Park Oluşturuldu

Beü'de 13 Dönümlük Park Oluşturuldu

Son Güncelleme: 24.05.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.