11 Nisan 2016 Pazartesi 12:43
Beü'de, 'Ortaçağ Müslüman Medeniyeti Ve Nevruz Bayramı' Paneli

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), "Ortaçağ Müslüman Medeniyeti ve Nevruz Bayramı" paneli düzenlendi.

BEÜ Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen panelde, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Mehdi ve Prof. Dr. Dilara Mehdi birer sunum yaptı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Niyazi Mehdi, böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Panelin birinci oturumunda "Ortaçağ Müslüman Medeniyeti" hakkında bilgi veren Mehdi, "Ortaçağ, Avrupalılar tarafından karanlık bir dönem olarak bilinse de Müslüman medeniyeti açısından ilginç fikirlerin ortaya çıktığı önemli bir dönemdir" dedi.

İkinci oturumda da katılımcılara "Nevruz Bayramı" konusunda bilgiler aktaran Mehdi, nevruzun Azerbaycan'da büyük şenliklerle kutlanan önemli bir bayram olduğunu belirterek, bu tür bayramların çeşitli ülkelerde farklı isimlerle kutlandığını ifade etti.

Panel sonunda BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Prof. Dr. Niyazi Mehdi ve Prof. Dr. Dilara Mehdi'ye plaket verdi.

Son Güncelleme: 11.04.2016 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.