04 Aralık 2015 Cuma 17:32
Bitlis 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bitlis'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Sakatlar Derneği ve Engelliler Derneği Bitlis Şube Başkanı Ahmet Koçyiğit, yaptığı açıklamada, her bireyin bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Bu günün toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturma bakımından anlamlı olduğunu ifade eden Koçyiğit, şöyle konuştu:

"Engelli vatandaşların eğitim, giyim, gıda ve benzeri zaruri ihtiyaçlarının giderilmesi, devletin vazifelerinden biridir. Gerek kamu gerekse özel sektör engelli vatandaşların daha iyi yaşanılabilir bir ortama kavuşması için çaba sarf etmelidir. Engelli bireylere engel çıkarılmamalıdır. Engelli bireyler, sosyal hayattan soğutulmadan topluma kazandırılmalı."

Öte yanda HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ise Türkiye Sakatlar Derneği ile Engelliler Derneği Bitlis şubelerini ziyaret ederek, engellilerle bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi.

Son Güncelleme: 04.12.2015 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.