31 Temmuz 2016 Pazar 18:58
Bitlis Belediye Başkanından Açıklama

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, dün akşam ilçede "kalkışma girişimi" olacağı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Aksoy, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece yetkili mercilerden ilçede "kalkışma girişimi" olduğu yönünde aldıkları bilgilere istinaden halkı bilgilendirerek, demokrasiye sahip çıkmaya davet ettiklerini söyledi.

Tatvan halkıyla günlerdir meydanlarda "demokrasi nöbeti" tuttuklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Dün akşam meydanlarda iradeye sahip çıkma nöbeti tutarken, yetkililer tarafından bize bir duyum geldi. Dediler ki 'Kışlada bir hareketlilik var, onun için halk, kalabalık bir şekilde, demokrasiye, iradelerine sahip çıksın.' Bunun için biz de halkımıza mesajlar attık, belediyeden anonslar yaptık. 17 gündür bütün çağrılarımıza olumlu cevap veren, bizleri alanda yalnız bırakmayan Tatvan halkı, büyük bir coşku ve kalabalıkla alana akın etti. Hükümetine, iradesine, devletine, Cumhurbaşkanına, ülkesine ve milletine sahip çıktı. Darbe lafını duyduğumuzda sokaklara dökülür, ülkemize sahip çıkarız."

Darbe girişimin püskürtülmesinde halkın etkin bir mücadele verdiğini ve darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda destanlar yazdığını kaydeden Aksoy, dün yaşanan olayda halkın darbe girişimine karşı nasıl tepki vereceğini tekrar gösterdiğini ifade etti.

Aksoy, şöyle devam etti:

"Halk herhangi bir taşkınlık yapmadı ve hiçbir yere zarar vermedi. Halkımız, ellerinde Türk bayraklarıyla ve araçlarıyla demokrasiye sahip çıktı. Askerlerimiz ve vatan evlatlarımızla ilgili bir sorunumuz yok. Tek sorunumuz darbeci zihniyette olanlarla. Bu anlamda demokrasi nöbetinde, ilçemizden geçen askerlerimizi her defasında bağrımıza bastık. Bu olayları kendiliğimizden planlamış değiliz, yetkililerimizden almış olduğumuz bilgilere istinaden ve kuvvetli delillere dayandırarak tedbir aldık. Cumhurbaşkanımız neden '7 Ağustos'a kadar alanları terk etmeyin diyor?' demek ki halen bir tehlike söz konusudur. Tabii ki ilk günkü gibi darbe kalkışmaları olmayabilir ama her türlü suikast girişimi, provoke etme durumu olabilir, içinde hala darbe hevesi olanlar tarafından bir girişim olabilir. Bu yüzden de yetkililerden bize gelen her bilgiyi dikkate almak zorundayız. Her detayı atlamadan darbecilerin oyunlarını bozmak zorundayız."

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.