09 Mart 2016 Çarşamba 17:58
Bitlis Hizan Kaymakamlığı Nevruz Etkinliği Düzenleyecek

Hizan Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce, nevruz nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, nevruzun, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı, coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu söyledi.

Nevruzun, Anadolu'da köklü ve zengin bir geçmişi bulunduğunu belirten Bölükbaşı, "21 Mart tarihi itibariyle havaların ısındığı, karların eridiği, ağaçların çiçeklenmeye ve toprağın yeşermeye başladığı Nevruz Bayramı ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak" dedi.

Etkinlikler kapsamında, ses yarışması, nevruz konulu kısa film yarışması, futsal, masa tenisi turnuvası düzenleneceğini belirten Bölükbaşı, etkinliklere tüm Hizan halkını davet etti.

Son Güncelleme: 09.03.2016 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.