21 Ocak 2016 Perşembe 16:03
Bitlis İl Müftülüğü 15 hafize için icazet merasimi düzenlendi

 

Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sadece bayanlara yönelik düzenlenen programda konuşan Vali Ahmet Çınar, hafızları tebrik ederek onları yetiştirenlere de minnettar olduklarını söyledi. 

Kur’an Kurslarının, din eğitimlerinin, gençlerinin ve hafızlarının yetiştirilmesinde kendilerine düşen tarafıyla her türlü desteği vererek, onların yolunu açmak olduğunu ifade eden Çınar, "Bu anlamda elimizde geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz en azında niyetimiz böyle Allah nasip eder inşallah. Cenabı Allah, hafızlarımızı bol eylesin, bizim koruyucumuz olsun inşallah. Kur’an-ı iyi anlayan ve yaşayanlardan eylesin. İslam aleminin genel haline baktığımız zaman büyük sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Herkesin bazı temel konularda belki yorumlar ve benzeri konularda, Kur’an-ı yorumlamada ayrıştıklarını görüyoruz. Kendi içimizde de baktığımızda bazı konularda her kafadan bir ses çıktığı durumlar da var.

Ama Kur’an-ı Kerimi hiç kimsenin değiştiremeyeceğini Cenab-ı Allah ifade ediyor. Önümüzdeki en büyük hazine ve rehberdir. Dolayısıyla onu anlamada bir sıkıntı olmadan gençlerimize öğretiriz" diye konuştu. 

Namazın dinin direği olduğunu, orucun farz olduğunu hatırlatan Çınar, şunları kaydetti: 

"Sadece farz olan namaz, oruç gibi birkaç temel ibadetle Kur'an'ın diğer cemiyet kurallarının unutulmaması gerekiyor. Kolaylaştıranlardan, sevdirenlerden olalım. Komşusu tok yatanlardan, ilim öğrenenlerden olalım inşallah. Çok şeyler var ve bunların hepsi cemiyette yönelik, ahlaka yönelik şeyler. Kul hakkına, komşu hakkına, cemiyette ve yaşantıda riayet, Müslüman’ın iki günün denk olmaması, bunlar hepsi dünyevi görünen ama cenabı Allah’ın emrettiği, yaşarken yapacağımız ibadetlerdendir. Bunlardan uzak kalmadan yaşayan Müslümanların çoğalması tek dileğimiz cenabı Allah’tan. Bundan dolayı tekrardan hafızlarımızı tebrik ediyor, emeği geçen şahıslara ve kurumlara teşekkür ediyorum."
İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ise, hafızlığın manevi önemi ve sorumluluğuna değinerek, Osmanlı döneminde hafız olanların üniversite mezunu olarak kabul edildiğini dile getirdi. 

Kur’an-ı Kerimin gün geçtikçe gençleştiğini, hafızların ise yürüyen bir Kur’an olduklarını hatırlatan Akbaba, Kur’an kurslarına destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardında hafızlığını tamamlayan 15 kız öğrenciye taçları takılarak kendilerine altın ödüllü verilip, tefsir setleri hediye edildi.

Kurum amirlerinin de katıldığı program, bayanlara yönelik hafızların sinevizyon gösterimiyle son buldu.

Son Güncelleme: 21.01.2016 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.