11 Mart 2016 Cuma 18:48
Bitlis İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünce, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen programda öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan şiirler okundu.

Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi Din Kültürü Öğretmeni ve ilahi sanatçısı Muzaffer Gürler’in okuduğu ilahi ve ezgilerin ardında, Ersoy'un hayatını konu alan sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Mehmet Akif Ersoy'u tanıyanların kendisine hayran kaldığını, birçok ismin sembolleştiğini, bilindiğini ama tanınmadığını belirterek, Ersoy'u iyi tanımak gerektiğini bildirdi.

"Anadolu deyimiyle, Akif denince akla adam gibi adam geliyor" diyen Çınar, "Samimi, büyük, iyi, ihlaslı, imanlı, entelektüel, kaygılı, çok mütevazi ve çok cesur bir adamdı. İnsanlığın bütün güzel karakter ve güzel vasıflarını bünyesinde toplamış bir adamdı. Milli tarihimizin çok zor ve kritik bir döneminde var olan bir adamdı" dedi.

Vali Çınar, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Programa, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 12.03.2016 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.