12 Nisan 2016 Salı 17:48
Bitlis Tabipler Odası'ndan Açıklama

 Bitlis Tabipler Odası, Ahlat Devlet Hastanesinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı S.N'nin, "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle görevden alınmasına tepki gösterdi.

Tabipler Odası Başkanı Dr. Osman Fatih Şanlı, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Mart 2016'ta Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde yaptığı paylaşımları ve düşüncelerini ifade ettiği sosyal medyada paylaşılan bir cümlesi nedeniyle görevden uzaklaştırılmasının meslektaşına saygısızlık, hastalarına da haksızlık olduğunu iddia etti.

Ahlat'ta göreve başladığından beri tek kadın doğum uzmanı olarak çalışan meslektaşından hastalarının da memnun olduğunu belirten Şanlı, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ahlat Devlet Hastanesinde çalışan tek kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan üyemiz, zorunlu hizmeti bitmesine rağmen, günde 70 ile 80 hasta bakarak, poliklinik hizmetini devam ettiriyordu. Primer sezaryen oranı düşük, normal doğum oranının fazla olması nedeniyle Sağlık Bakanlığından tebrik ve teşekkür yazısı aldı. Kaymakamlık, 21 Mart 2016 Diyarbakır nevruz etkinliğiyle ilgili paylaşımları ve düşüncelerini ifade ettiği bir cümle nedeniyle meslektaşımızın görevden uzaklaştırılmasını uygun bulmuş. Doktor arkadaşımız, konuyu Van Bölge İdare Mahkemesine taşımış ve gereken hukuki süreç işlemektedir."

Son Güncelleme: 13.04.2016 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.