24 Mart 2016 Perşembe 12:38
Bitlis Tatvan Minik Ellerle Yeşillenecek

Tatvan ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri tarafından yürütülen "Cennet Bahçem" Projesi kapsamında, 14 Nisan'da "Doğa Şenliği" düzenlenecek.

Proje Koordinatörü Muammer Katar, yaptığı açıklamada, projeyle Doğa Şenliği düzenleyeceklerini söyledi.

Projeyle 3 ile 6 yaş arasındaki çocukların emeğiyle ilçeye yeşillik katmaya çalışacaklarını belirten Katar, velilerin de destek verdiği proje kapsamında ekilen fidanlara aile künyesi takılacağını kaydetti.

Katar, şöyle konuştu:

"Veli, öğrenci ve okul işbirliğiyle tüm canlılara ortak yaşam alanı hazırlamaya çalışıyoruz. Projeyle çocukların çok yönlü beceri gelişimlerini desteklerken içinde yaşadıkları dünyayı tanımaları, doğa ve doğanın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca yardımlaşma, doğa ve hayvan sevgisi gibi değerlerin gelişimine katkı sunacağız. Projede veli ve mahalle sakinleri tarafından getirilen fidanları uygun bir yerde biriktiriyoruz. Bu fidanları 14 Nisan günü yapacağımız etkinlikte okul bahçemizden başlayarak toprakla buluşturacağız. Bize getirilen her fidana o velinin, kişinin veya ailenin künyesini de takacağız. Böylelikle küçük de olsa hatırası olan bir aile ormanı oluşacak. Fidan ektirmek veya destek vermek isteyen herkes fidan getirerek projemize katkı sunabilir."

Okul yönetimi tarafından hayata geçirilen projeye destek veren velilerden Emrah Çolak ise okulda çok anlamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, çocuklara doğa ve canlı sevgisi aşılamanın önemine vurgu yaptı.

Son Güncelleme: 24.03.2016 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.