20 Mart 2016 Pazar 12:48
Bitlis Tatvan'da 'Çanakkale Destanı' Oyunu Sahnelendi

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Sanat Tiyatrosu Tatvan ilçesinde "Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, sahnelenen tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Çanakkale Savaşını konu alan tiyatro oyununu izleyenlere zaman zaman duygulu anlar yaşatırken, oyundan sonra sahneye çıkan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Çanakkale Sanat Tiyatrosu ekibine çiçek vererek, oyundan dolayı teşekkür etti.

Tiyatro oyununu büyük bir beğeniyle izlediklerini ifade eden Kaymakam Erkan, şunları söyledi:

"Çanakkale'nin ne anlama geldiğini ortaya koymamızın belki de en güzel yolu. Çanakkale Savaşını kaybetseydik ne olurdu? soruna cevap almak olur. Herkesin bu soruyu kendine sorması gerekir. Kuvvetle muhtemel eğer biz Çanakkale Savaşını kaybetseydik ne siz, ne de bizler olmayacaktık. İslam coğrafyası tamamen ayaklar altında olacaktı ve Sevr uygulanacaktı. Hiç kimse zannetmesin o kadar ordu sadece Çanakkale Savaşı için gelmiş olsun. Oraya gelmelerinin sebebi İslam coğrafyasını tamamen ayaklar altına almaktı. Çanakkale Savaşı bizim için bu anlama geliyor. Ama maalesef Çanakkaleler hiç bitmiyor. Her devrin kendine göre bir Çanakkale'si var."

Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra ise, Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın daveti üzerine Bitlis’e geldiklerini ve bir hafta Bitlis'te kalacaklarını söyledi.

Programa, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Abduselam Esen, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tatvan'da

Tatvan'da

Tatvan'da

Tatvan'da

Son Güncelleme: 20.03.2016 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.