14 Mart 2016 Pazartesi 13:48
Bitlis Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

 Bitlis'teki bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara'da yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi.

Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür olayların, insanların birlikteliğini daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.

Terörü lanetleyen Durak, "Halka birebir nüfuz eden ve masum insanların ölümüne sebebiyet veren bu tür girişimler, kesinlikle toplumun birlik ve beraberliğini bozamayacak. Türkiye'nin doğusu ve batısı ayrı hale gelmeyecek. Bundan sonraki süreçte de bütün sivil toplum kuruluşları olarak alanlarda teröre karşı duracağımızı haykıracağız" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz ise terör saldırılarının, ülkenin birlik ve bütünlüğüne sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Hükümetin kararlı duruşunun arkasındayız. Buna katkı sunduğumuzu da ifade etmek istiyoruz. Hiçbir şekilde terör, kan ve gözyaşıyla bir yere varılamaz. Ülkemizin Irak ve Suriye olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan da "Ankara'daki terör, vekalet terörüdür. Patlatılan bombalar da vekalet bombalarıdır. Şer güçlerinin Ankara'da masum insanlara yönelik saldırılarını lanetliyoruz. Kimden gelirse gelsin saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.03.2016 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.