23 Nisan 2016 Cumartesi 10:03
Bitlis Valisi Çınar, Adilcevaz'da İncelemelerde Bulundu

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz Belediyesi'nin düzenlediği "Yatırım Programı, Proje Tanıtım ve Değerlendirme" toplantısına katıldı.

Adilcevaz Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun, muhtarlar ve kamu kurum amirleri katıldı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz'da Urartular döneminden kalan Kef Kalesi'nde 1970'li yıllarda başlatılan ancak devam ettirilemeyen kazı çalışmalarının yeniden başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşeceklerini bildirdi.

Adilcevaz'ın kültürü, tarihi ve doğasıyla ön plana çıkmayı hak eden bir kent olduğunu ifade eden Çınar, "Aldığımız bilgilere göre 140 odalı bir sarayın bu kale içerisinde kaldığı yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz gün ilçeye gelen bilim adamları 1973-1976 yıllarında yapılan kazı çalışmalarında çıkarılan işlemeli taşların müzelerde sergilendiğini dile getirdiler. Belediye başkanımızın da kazı çalışmalarının başlaması yönünde önemli girişimleri var. Biz de ilçemizin gelişmesi ve turizme kazandırılması için gerekli yerlerle görüşmeleri yapacağız." diye konuştu.

Daha sonra Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçenin hak ettiği yere gelmesi amacıyla hazırladıkları projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının ardından Vali Çınar ve beraberindekiler Kef Kalesi'ne çıkarak incelemelerde bulundu.

Son Güncelleme: 23.04.2016 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.