14 Eylül 2015 Pazartesi 18:43
Bitlis'te 15 alime icazet verildi

Bitlis Geylani Medresesinde düzenlenen törenle İslami ilimlerini tamamlayan 15 alime icazetleri verildi. 

Tören, Bitlis merkeze bağlı Yolyazı köyünde bulunan Geylani Medresesinde yapıldı.

Törene, Bitlis Eren Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer, Bitlis Müftüsü Abdülkerim Akbaba, bölgenin tanınmış şeyh, alim ve mollalarının yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Törende açıklama yapan BEÜ İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüceer, medreselerin önemine değinerek medrese ilimlerinin ilahiyat ilimleriyle pekiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba da geçmişte olduğu gibi günümüzde de medreselerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Bölgedeki medreselerin önemine değinen Akbaba, şöyle konuştu:

"Medreselerin sayılarının çoğaltılması gerekiyor. Medreseler İslam ilimleri ve fenni ilimlerin alındığı mekanlardır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de medreselerin önemi büyük. Medreselerimize daha çok değer vermeliyiz. Medreselerimizin gelişmesi için daha çok çaba sarf etmeliyiz. Çünkü medreseler bu bölgenin maneviyat mayasının ana iksiri konumunda hizmet sunmuş ve sunmaya da devam ediyor."

Geylani Medrese Müderrisi Nesrullah Geylani, dedesi Şeyh Muhammed-i Arbo-i ile başlayan medrese eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

Ecdadının kendilerine bıraktığı bu kutsal mirası devam ettireceklerinin altını çizen Geylani, şöyle konuştu:

"Bugün burada eğitimini tamamlayan alimlere icazet vermek bizi mutlu ediyor. Bir müderrisin en büyük hayali kendi talebelerine icazet vermektir. Bu günü bize nasip eden ve bugüne bizi kavuşturan rabbime hamdolsun. Bizler medreselerin önemini biliyoruz. Ecdadımızdan aldığımız bu mirası Allah'ın izniyle devam ettireceğiz. Düzenlediğimiz icazet törenine katılan herkese teşekkür ediyorum." 

Törenin ardından misafirlere yemek ikram edildi.

Son Güncelleme: 14.09.2015 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.