25 Ağustos 2015 Salı 12:34
Bitlis'te 3 bin 400 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor

Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Bitlis'te 3 bin 400 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını belirtti.

Çakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, evden çıkabilecek imkanı olmayan engelli vatandaşın mağduriyetini en aza indirmek için evde bakım hizmeti sunduklarını söyledi.

Bitlis'te 3 bin 400 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını ifade eden Çakan, şöyle konuştu:

"Her insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımız farklı kategorilerde yer almaktadır. Evde çıkamayacak kadar ağır engelli olan vatandaşlarımıza evde bakım hizmetini sunuyoruz. Bu engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti olarak aylık 830 TL ücret ödüyoruz. Onların hayatlarını daha iyi sürdürmeleri için bu hizmet sunuluyor. Tabi sadece para vermekle bu bitmiyor. Yılda en az bir kez bunların denetimleri yapılıyor. Gerek duyulduğunda da denetimlerimiz artabiliyor."

Son Güncelleme: 25.08.2015 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.