28 Mart 2015 Cumartesi 20:13
Bitlis'te 500 kişi istihdam edilecek

BİTLİS (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile kent merkezi ve ilçelerde 500 kişi istihdam edilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurumları ile Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, kent merkezi ve ilçelerde fidan dikimi, bakımı ve ormanlık alanların rehabilite edilmesi işlerinde çalıştırılmak üzere 500 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 12-21 Mart tarihlerinde 2 bin 191 kişinin müracaat ettiği bildirilen açıklamada, "Müracaatta bulunanlardan 25 Mart 2015 tarihinde noter kurası çekilerek belirlenen 500 kişi, kent merkezi ve Tatvan'da 100 kişi, diğer ilçelerde ise 60 kişi olacak şekilde çalıştırılacak. Orman işletme şefliklerinin belirlediği alanlarda fidan dikimi, bakımı ve ormanlık alanların rehabilite edilmesi işlerinde, 6 ay süreyle çalışacak işçilerin, asgari ücret ödemesi ve sigorta giderleri İşkur tarafından karşılanacak" denildi.

Son Güncelleme: 28.03.2015 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.