16 Mayıs 2016 Pazartesi 13:48
Bitlis'te Anjiyo Ünitesi Kuruldu

Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde inşa edilen 400 yataklı Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde anjiyo ünitesi kuruldu.

Hastane Başhekimi Yaşar Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, anjiyo ünitesi sayesinde sevk veren hastane konumundan çıkıp sevk alan konumuna geçmeyi planladıklarını söyledi.

Hastane inşaatında sona gelindiğini ve bu ayın sonuna kadar hastanede tamamen hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade eden Akay, şöyle konuştu:

"Hastanemizde yeni hizmet olarak anjiyo ünitesi tamamen kuruldu. Cihaz kurularak kullanılabilir hale geldi. Buraya taşındıktan sonra eksiklikleri giderip anjiyo işlemlerine başlayacağız. Sadece tek eksiğimiz yardımcı sağlık çalışanlarımızın anjiyo tecrübesi olmamasıdır. Bunun için o arkadaşlarımızı eğitime gönderdik. Onlar da 2 ay içinde eğitimlerini tamamladıktan sonra burada anjiyo yapmaya başlayacağız. Daha önce en çok sevk edilen kalp hastaları, bundan sonra sevk edilmeyecek. Bütün anjiyo ve kalp pili işlemlerini artık burada başarılı bir şekilde yapabileceğiz. Kalp krizleri veya hayati riski olanların çevre illere gitmesi 3 ile 4 saati buluyordu. Bu da hastanın yolda hayatını kaybetmesine veya durumunun daha da kötüleşmesine neden oluyordu. Bundan sonra buna gerek yok."

Hastalar ise Bitlis'te anjiyo ünitesi olmadığı için çevre illere veya uzak şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, bu sıkıntının giderilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 16:11
Anahtar Kelimeler:
BitlisTatvanAnjiyo ünitesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.