08 Eylül 2015 Salı 18:46
Bitlis'te bölünmüş ve boşanmış ailelere destek

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bölünmüş, boşanmış ve eşi cezaevinde olan 540 aileye ekonomik destek sunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 540 aileye her ay 250 lira ekonomik destek sağladıklarını söyledi.

Mağdur ailelere desteklerini sürdüreceklerini açıklayan Çakan, cezaevinde bulunan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 130 mahkum eşine de çocuklarının ihtiyaçlarının giderilmesi için "aile yanında yardım desteği" sağlandığını belirtti.

Boşanmış, parçalanmış ve yetim 410 aileye de ekonomik destek sağladıklarını vurgulayan Çakan, şunları dile getirdi:

"Mağdur ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma yürütüyoruz. İlimizde de mağdur, yetim, boşanmış ve eşi cezaevinde olan ailelerimiz var. Bu ailelerin hayatlarını daha rahat sürdürmeleri ve çocuklarının bakımlarının yapılması için yardımda bulunuyoruz. Öte yandan okuyan çocuklara da yardım veriyoruz. Özellikle bu ailelerin okul okuyan çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmeleri için okul öncesinde okuyan öğrenciye aylık 376, ilk ve orta öğretimde okuyan öğrenciye 565 ve lisede okuyan öğrenciye ise 602 lira yardımda bulunuyoruz. Bu yardımlarımız her ailede bir öğrenciye yapılıyor."

Son Güncelleme: 08.09.2015 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.