20 Temmuz 2016 Çarşamba 22:43
Bitlis'te Demokrasi Mitingi

 Bitlis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla, "Demokrasi Mitingi" düzenlendi.

AK Parti öncülüğünde devlet, millet, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle "Milletin kaderini, millet belirler" sloganı kapsamında düzenlenen mitingde, bir araya gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

İl merkezindeki Ulu Cami önünde düzenlenen demokrasi mitingi, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

- "Halk kendi şehrindeki darbeyi mağlup etti"

Mitingde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, vatan, millet, devlet ve ümmet düşmanı, darbeci, sıkıyönetimci, işkenceci, faili meçhulcü ve emperyalistlerin uşaklarının, darbe girişiminde mağlup edildiğini belirtti.

"Bunu mağlup edenler gerçekten sizlersiniz. Türkiye'nin tamamında da halk kendi şehrindeki darbeyi mağlup etti" diyen Çınar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Emperyalistler mağlup oldular. Şimdi zamanlamayı düşünebiliyor musunuz? 'Arap Baharı' diye Müslümanları aşağılayan, dalga geçen, o sömürü düzenlerini gözlerimize sokarak ve içerideki hain ve iş birlikçilerini başımıza bela ederek, Müslümanlara bir dalga vurup, bütün düzenlerini bozdular. Onların demokrasi, insanlık ve medeniyet adına yaygara yaparak gittikleri hiçbir ülkede huzur yok. Cehenneme dönmeyen bir ülke yok. Şimdi bütün bu huzursuzlukların üzerine ilişkilerimizin iyi olduğu ve bizlere ağabey dediği bir dönemde bize 'lütfen yönetmeyi ve kalkınmayı öğretin' diyen Suriye'nin de düzenini bozarak, o masum halkı, ümmetin mensuplarını ve kardeşlerimizi bombalayarak düzenlerini kaçırdılar. Hiçbir günahları yoktu. Ülkemizin ev sahipliği sayesinde kardeşlerimiz kurtulmasalardı, tarihin en büyük trajedilerinden birisi yaşanıyordu."

Türkiye'nin yeni yeni savunma sanayinde kalkınma hamleleri yaptığı ve güçlendiği dönemde DAEŞ, DHKP-C, PKK ve FETÖ'nün bir anda ülkeye saldırdığını kaydeden Çınar, "Takvim yapıyorlar, yönlendiriyorlar, yönetiyorlar ve başımıza bela ediyorlar. Ama onlar vurdukça büyüyoruz. Onlar vurdukça güçleniyoruz. Türkiye cenabı Allah'ın yardımıyla saldırdıkça büyüyen bir ülke. Cenabı Allah yardım etmezse bunlar olmaz. Bu mucizevi bir şey. Ama Allah da böyle herkese değil, layık olana yardım ediyor. Allah'a şükürler olsun demek ki layıkız. Bu bütün bir ümmetin duasıyla oluyor. Afrika'da, Arap Yarımadası'nda ve dünyanın her bir yerinde, Müslümanlar devletimize, milletimize ve Cumhurbaşkanımıza dua ediyor." diye konuştu.

- "Türkiye Suriye, Irak ve Mısır olmayacak"

AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, 15 Temmuz gecesi şer çetelerinin, hainlerin, şerefsizlerin ve alçakların bir darbe girişimi yaptığını ifade etti.

Önce Allah'ın sonra da milletin sayesinde bu darbe girişiminin püskürtüldüğünü bildiren Tanglay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu halk, vatanı, milleti, bayrağı ve şerefi için ölmeye hazırdır, nöbettedir. Bu darbe AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a değil, vatana, ülkeye, bayrağa, millete, İslam'a, Kur'ana yapılmıştır. Ama şu bilinmelidir ki bu millet vatanına, milletine, ülkesine, bayrağına, İslam'ına ve Kur'an'ına ölene dek sahip çıkacaktır. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırdığı gibi bize destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilcilerine ve bizleri yalnız bırakmayarak iradesine sahip çıkan Bitlis halkına teşekkür ediyorum. "

Mitingde, Saadet Parti İl Başkanı Ayhan Uslu, HÜDA-PAR İl Başkanı Celal Gül ile Memur-Sen İl Başkanı Cabir Durak ve Medeniyetler Platformu adına Mustafa Cengiz birer konuşma yaptı.

Yapılan duaların ardından, miting sona erdi.

Son Güncelleme: 06.08.2016 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.