30 Temmuz 2016 Cumartesi 11:08
Bitlis'te Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Tatvan'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Yaşam Alışveriş Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'dan beri darbe girişimini protesto etmek için demokrasi nöbeti tutuyor. Ezanın okunmasıyla, namaz kılan vatandaşlar, nöbete ülkenin huzuru için dua ederek başlıyor.

Tatvan'da nöbet tutan vatandaşlara destek olan Vali Ahmet Çınar, yaptığı konuşmada, devlet olarak, gelecek nesiller, dünya Müslümanları, İslam alemi ve herkesin halka minnettar olduğunu söyledi.

Olağan üstü durumlarda, savaş durumlarında, kritik hayati durumlarda, insanın meydana çıkarak üstüne düşeni yaptığında kahraman olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"İşte bu yüzden sizler kahramanlarsınız, demokrasinin kahramanlarısınız, halk kahramanlarısınız, milli kahramanlarsınız, İslam ve din kahramanlarısınız. Biz hepimiz, öncelikle sizler, vatandaşlarımız, milletimiz, polis teşkilatımız, ordu içerisindeki iyi askerler, kendi geleceğimizi, istikbalimizi kurtardık. Nesillerimizin, milletimizin, ümmetin istikbalini kurtardık. Bunlar kendi başkentlerindeki hiçbir günahları olmayan, kendileri ile geçmişte hiçbir dertleri olmamış kahraman polislerimizin üzerine bomba attılar. Millet meydana çıkıp bu tehlikeyi boğazından tutup aşağı indirdi. Milletimizin bu direnişi, bu bilinci bütün Türkiye’de bundan sonra kötülük yapacak herkesin artık yapamayacaklarının anlaşılmasını sağladı. Ancak her zaman millet, halk ve Müslüman olarak uyanık kalmak ve uyanık durmak gerekiyor. Biz her zaman biriz, beraberiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. İslam aleminin ayakta kalmış tek ülkesinde iyi yöneticilerin olduğu, kamu görevlilerinin, bakanların, valilerin olduğu bir dönemdeyiz. Biz, sizlere hizmetkar olmaktan şeref duyan idarecileriz." dedi.

Tatvan meydanında 15. gece nöbetinde olduklarını kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise "Birlik oldunuz, beraber oldunuz. 'Ey darbeciler, bu vatan bizimdir. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara veya bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz, geçit vermeyeceğiz.' dediniz. Birlikteliğinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çınar ve beraberindekiler halkla yerde oturarak demokrasi nöbeti tuttu.

Son Güncelleme: 30.07.2016 12:04
Anahtar Kelimeler:
BitlisValiDemokrasi Nöbeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.