02 Ocak 2016 Cumartesi 15:26
Bitlis'te Diyabet Eğitim veriliyor

Bitlis Devlet Hastanesi bünyesinde "Diyabet Eğitim Okulu" açıldı.

Hastane Konferans Salonunda, "Diyabete Genel Yaklaşım" konulu seminer düzenlendi.

Diyabet okulunun ilk hafta programında diyabetin oluşumu ve genel bilgiler ele alınırken, diyabet hastalığı ve sonuçları hakkında hastalara bilgiler verildi.

Diyabet Eğitim Okulu sorumlusu Dahiliye Uzmanı Dr. Hidayet Kılıç, yaptığı açıklamada, diyabet hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve tedavi konusunda onları bilinçlendirmek amacıyla okulun açıldığını söyledi.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Diyabet hastaları tedavilerini aksatmamalı. Amacımız diyabette farkındalık yaratmak. Okulumuzun açılışını yaparak ilk semineri verdik. Seminerde insülin tedavisi nasıl yapılır, diyabet hemşiremiz tarafından hastalarımıza anlatıldı. Psikologlarımız hasta ve hasta yakınlarına psikolojik olarak destek olunması için telkinlerde bulundu. Diyetisyenimiz beslenme konusunda bilgiler verdi. İnsülin kullanan hastalara ara öğünlerin önemi anlatıldı. Seminere katılan hasta yakınlarına ve hastalara katılım belgesi verildi. Diyabet hastası olsun olmasın herkes eğitime katılabilir."

Son Güncelleme: 02.01.2016 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.